Mini vaskemaskine kan også sterilisere

Gamle spil er guld værd

(Foto: Heritage Auctions)

Normalt ved man, at der er goe penge i at samle på sjældne frimærker, mønter, smykker, veteranbiler og klassiske ure.

Ja – selv originale eksemplarer af de første Apple I computere fra 1976 henter million-beløb på auktioner verden over.

De færreste – og heller ikke jeg – havde drømt om, at gamle og helst ubrugte computerspil kunne være mange penge værd. Men det kan de altså være.

I fredags opnåede en original og stadig plastik-forseglet kopi af ”Super Mario Bros.3” til Nintendo spille-konsoller et bud på 156.000 dollars hos Heritage Auctions i Dallas, Texas. Det svarer til ca.  en million danske kroner.

Den tidligere verdensrekord for konsolspil på auktion lå på 100.150 dollars. Det var også et Super Mario” spil, der blev købt hos samme auktionshus i februar 2019.

Forhånds-interessen var stor for dette særlige og aldrig brugte Nintendo spil. Åbnings-buddet lød således på 62.500 dollars. Over 20 købere overbød så hinanden i et hidsigt kapløb.

Det dyre computerspil var i perfekt stand og aldrig åbnet. (Foto: Heritage Auctions)

Den vilde interesse skyldtes  i øvrigt ikke kun den fantastiske tilstand, som dette ”Super Mario Bros 3” spil fremstod i. Det var også grafikken på æsken, der gjorde det.

Ligesom et fejltryk på et ganske almindeligt frimærke kan gøre det en formue værd, var det en unik placering af ordet ”Bros”, der gjorde udslaget på dette spil.

Ordet er trykt i venstre side på coveret, hvor det er halvt dækket af Super Marios ene hvide handske. Sådan skulle det egentlig ikke se ud.

Det yderst sjældne Super Mario eksemplar var del i den største videospil auktion, som nogensinde er gennemført.

På samme auktion gik en forseglet kopi af den røde 1998 version af ”Pokemon” til Nintendo GameBoy for utrolige 540.000 kroner – 84.000 dollars.

Med andre ord: Lad være med at smide jeres gamle computerspil ud, før I har tjekket online, om de er sjældne og penge værd. Det gælder især, hvis spillene står i den originale, ubrudte emballage.

Jeg er på vej op på mit loft for at kigge i gamle gemmer, når jeg har skrevet og publiceret denne artikel på Leifshows….

Dette Pokemon spil fra 1998 er også en formue værd. (Foto: Heritage Auctions)

Læg mærke til fejltrykket over Super Marios højre hånd. Det er med til at gøre dette spil så mange penge værd. (Foto: Heritage Auctions)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini vaskemaskine kan også sterilisere