Sikker mobil til de super-rige

Nu laver Sonos også radio

(Foto: Sonos)

Hvis det ikke er podcasts, som er tidens hotteste medie, må streamet tv og radiostationer på internet kappes om titlen.

Især radioerne ser ud til at være ombejlede.

I august åbnede Apple således tre nye og store online radiostationer under eget navn. Da var højttaler fabrikanten Sonos allerede godt i gang.

Indtil for et par dage siden var det dog kun amerikanerne og briterne, som havde glæde af Sonos Radio. Nu er Danmark også med.

Det sker gennem det nye Sonos Radio HD initiativ, hvor musikken fremover kan streames i tabsfri 16 bit / 44,1 kHz kvalitet.

Sonos Radio er en lukket verden. Musik og tale fra de mange tusinde radiostationer kan kun afspilles via Sonos egen app og Sonos højttalere. (Foto: Sonos)

Det er, hvad vi andre kalder cd-kvalitet og er et stort fremskridt i forhold til tidligere. Desuden slipper man for reklamer, mens man lytter til sine favoritter.

Til gengæld koster Sonos Radio HD penge. Nemlig 7,99 dollars om måneden – ca. 50 kroner – efter en gratis prøve-periode på en måned.

Den nye radio er målrettet ejere og brugere af de populære Sonos højttalere. Radioen er nemlig kun tilgængelig via Sonos egen S2 app.

I virkeligheden er det også forkert at skrive ”en” radio. Sonos nyheden på det danske marked omfatter nemlig mange stationer med speciale i hver sin musikalske genre. Alt i alt er der 60.000!

Dertil kan man downloade baggrunds-lyde til søvn og afslapning og lytte til eksklusive interviews, reportager og udsendelser, hvor kendte stjerner er værter.

Her er nogle af de nyeste radiostationer fra Europa, som man kan finde hosSonos. (Foto: Sonos)

En af dem er Dolly Partons “Songteller Radio”. Den er nok mest for country-fans, og undervejs vil man både høre Dollys egen perle-række af hits, hendes favorit numre hos andre kunstnere plus krydret med anekdoter og historier.

Sonos understreger, at udvalget i musik og radiostationer er meget bredt. Der er både klassisk i ”Full Symphony” kanalen, god rock eller verdens-musik på ”Distant Kingdom.”

Abonnenter på Sonos Radio HD har mulighed for at spole tilbage, hoppe over sange eller gentage afsnit af udsendelserne. Præcis, som de kender det fra deres spillelister på musik streaming tjenesterne. Den slags kan man ikke med traditionelle radiostationer.

Og ja – lad mig svare på spørgsmålet, inden det bliver stillet af mine læsere. Man kan kun lytte til Sonos Radio HD, hvis man har Sonos app’en og bruger Sonos højttalere. Det er ikke muligt at tage det musikalske indhold med sig over på andre højttalere og hovedtelefoner.

Sonos siger, at radioen allerede er en flot succes i USA og England. Sonos Radio skal være den fjerde-største af slagsen på markedet….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sikker mobil til de super-rige