I dag starter spilkrigen

Hvor bliver 5G vigtigst?

I disse uger og måneder diskuteres meget blandt danskere, om de skal købe en 5G telefon eller vente, indtil det nye super-hurtige mobilnet er fuldt udbygget.

Samme diskussion havde vi i 2012, hvor det nuværende 4G åbnede på det danske marked – og dog. Der er en stor forskel.

For otte år siden talte man ikke så meget om, at 4G ville blive en revolution for industrien og den offentlige sektor.

Dengang var lokkemaden mere en hurtigere hastighed for private forbrugere, der pludselig kunne se video og store billeder på deres mobiltelefon.

Lynhurtige downloads er også et argument i dag – en hel biograffilm kan nu hentes ned på få sekunder.

Lige så meget fremhæver teleselskaberne, at 5G kan give spændende nye muligheder for erhvervslivet og til styring af f.eks. trafik i den offentlige sektor.

(Infografik: Statista)

En ny international analyse fra Business Performance Innovation Network (BPI) udpeger bil-industrien som den, hvor 5G kan give de største forandringer.

5G’s høje hastighed er nemlig en forudsætning for selvkørende biler, intelligente veje, automatrsk trafik-overvågning osv.

70 procent af de interviewede it-chefer siger, at bil-industrien bliver den store vinder med 5G.

På andenpladsen med 57 procent kommer ”cloud services”. Det er tjenester som f.eks. Amazon, Dropbox, iCloud, Google Cloud eller Microsoft Azure, hvor man har sine data liggende på en server ude på internet.

Jeg havde egentlig troet, at sundheds-sektoren og healthcare ville rangere højere på en hitliste over de vigtigste områder til 5G.

Kun 20 procent af it-cheferne mener det samme, selvom 5G f.eks. vil gøre det muligt at installere robotter på hospitaler og fjernstyre operationer via kamera, skærm og internet….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I dag starter spilkrigen