YouSee sætter farten op og prisen ned

Denne renser kan også lade op

(Foto: Einova)

Forhåbentlig bærer I maske, når I går i butikker eller kører med tog og bus. I vasker sikkert også hænder meget oftere end før Corona. Desuden forsøger I at holde social afstand til andre mennesker.

Fint nok, men hvad med jeres husnøgler, tegnebogen, brillerne, armbåndsuret, pungen øretelefonerne eller mobiltelefonen?

Bliver de rengjort og desinficeret lige så tit og grundigt?

Næppe. De er nemlig naturlige ting i vores hverdag, som de færreste ser som en virus trussel. Selvom brillerne burde renses efter hver tur udendørs, og mobiltelefonen i det mindste tørres af med en Kleenex, hver gang den har været brugt. Man har jo åndet på den, når man taler i den.

Mundus Pro er en UV-C renser, som kunne være oplagt at have stående på både arbejdsplads og derhjemme.

Indenbords er der god plads til flere ting i hver sin bås, som skal desinficeres. (Foto: Einova)

Mundus er langt fra den eneste lille boks til desinficeret af sine hverdags ting. Men Mundus er ekstra smart, fordi den også fungerer som trådløs oplader af mobiler, smartphone og trådløse øretelefoner.

Desuden hævder fabrikanten – Einova – at Mundus Pro er den første og foreløbig eneste, der er officielt certificeret af det amerikanske miljø-ministerium EPA til at kunne udrydde 99,99 procent af alle virusser, bakterier, svampe, pollen og andre småpartikler.

Desuden skal Mundus Pro være testet og godkendt af en række andre certificerings myndigheder som Intertek, Gmicro og SGS.

Med andre ord ser Mundus ud til at være en effektiv hjælper mod alt det ulækre, vi slæber rundt med på vores dagligdags ting.

Nyheden har et pænt stort rum, hvor man kan placere de fleste af sine gadges, smykker osv. Rummet er udstyret med seks ultra-violette lamper, der desinficerer alle ender  og kanter på nogle få sekunder.

Man kan f.eks.også rense børnenes legetøj for vorus og bakterier i Mundus Pro. (Foto: Einova)

Mundus Pro er designet i Italien, så den ligner en uskyldig hvid smykke-boks, man kan have stående ved siden af sengen, på et bord i husets alrum eller på kaminen.

Betjeningen er legende let: Placér tingene, som skal renses i maven på Mundus, hvor der er plads til selv store smartphones og briller eller en æske med AirPods i. Luk lågen og tryk på en knap.

Indenbords sidder fire UV-C lysdioder og to UV-C lamper, der sender virus-dræbende stråler ud tingene i boksen.

De suppleres af en byge af ozon og titanium dioxid, som indhylder ens gadges som led i rense-processen.

Tilsammen skal de dræbe alle typer uønskede mikro-organismer, der har gemt sig på ens dagligdags ting. Det kunne f.eks. også være ens brugte ansigts-masker og mundbind.

Rigtig smart bliver Mundus Pro, fordi nyheden har en trådløs oplader siddende i sit låg. Her kan man placere to gadges på samme tid, der trænger til at få tilført ny energi til batterierne.

Den trådløse opladning foregår med 10 watt. Det er lige så hurtigt som på Apples iPhones, men ikke så stærkt som hos nyere Android mobiler.

På den anden side – Mundus Pro er jo ikke designet til at være markedets rappeste oplader. Dens primære opgave er at rense. Lade op kommer i anden række.

At designerne har tænkt sig godt om, viser sig i nok en detalje: Mundus Pro har et USB-A strømstik på siden, som man kan bruge til at lade op med 18 watt.

På den måde kan man faktisk desinficere flere ting indenbords, mens man sender strøm til tre enheder udenbords på samme tid.

Fabrikanten henter med stor succes finansiering til en storproduktion af Mundus Pro via crowd funding på iværksætter platformen Kickstarter. Her er der indtil videre kommet fire gange så mange penge ind som ønsket.

Interesserede kan i øjeblikket forudbestille et eksemplar til sig selv med rabat, der svarer til 40 procent af den senere butikspris. Mundus Pro koster således kun 70 dollars eller godt 500 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

YouSee sætter farten op og prisen ned