Lille Canon til det hele

Amazon nærmer sig

(Foto Preis King / Pixabay)

Det har været en åben hemmelighed længe, men Amazon har givet sig god tid, inden verdens største online varehus åbner sine butiksdøre i Skandinavien.

Det skete i Sverige i dag, hvor Amazon foretog en såkaldt ”soft” åbning.

Det betyder, at markedsføringen ikke er voldsom, og at udvalget af varer er til at overse fra begyndelsen. Desuden tilbyder endnu ikke lynhurtige leveringer.

Timing for åbningen i Sverige har selvfølgelig meget at gøre med, at Amazon vil have hele sin logistik på plads inden julehandelen og den store Black Friday tilbudsdag den 27. november.

Computerne har Amazon allerede haft på plads i Sverige i over et år. Amazon har således bygget et stort datacenter med fire store haller fyldt med servere.

De skal både håndtere Amazons egne forretninger og servicere Amazons hurtigt voksende forretning med cloud services til virksomheder og den offentlige sektor i hele Norden.

(Skærmfoto: Amazon)

Hvornår Amazon som det måske næste marked banker på i Danmark, ved kun Amazon selv i øjeblikket. Hos Dansk Industri er man dog sikker på, at det vil ske snart.

Lanceringen i dag på den anden side af Øresund betyder, at svenske forbrugere nu på Amazon.se kan købe produkter fra svenske virksomheder som f.eks. Electrolux, Lagerhaus, OBH Nordica, Ellos, BRIO, Bonnier förlagen og Ifö.

De svenske forbrugere får gratis forsendelse, hvis de handler for mere end 229 kroner. Det gælder dog kun for varer, der sendes via Amazons eget lager.

”Mange af vores medlemmer er bekymrede, og det er der ikke noget at sige til. I mange af de andre lande hvor Amazon er aktiv, er handelsbranchen vendt op og ned,” forklarer branchedirektør Sidsel Dyrholm Holst fra DI Handel.

I Tyskland, hvor mange danskere shopper hos Amazon, sidder den amerikanske gigant i dag på omkring halvdelen af al online handel syd for grænsen.

Sidsel Dyrholm Holst ser dog også gode muligheder for danske virksomheder. Amazon er bl.a. blevet så stor, fordi platformen giver adgang for tusinder af mindre fabrikanter til at sælge deres varer.

Amazon åbner i Sverige nu for at være på plads til den store julehandel. (Foto: Aixklusiv / Pixabay)

 

”Amazons åbning kan være en chance for danske firmaer, der gerne vil indlede en online eksport til Sverige og andre lande,” siger DI direktøren.

Danske forbrugere får ikke den store glæde af Amazons åbning i Sverige. I hvert fald ikke i første omgang.

En kort test, som DI har foretaget, afslører, at de 10 mest populære produkter i legetøj ikke kunne købes af danskere. Faktisk var det kun bøger, man i dag kunne bestille med Danmark som leverings-adresse.

Derudover kan svenskerne endnu ikke købe medlemskabet Prime, der er USA’s største medlems-tjeneste. I

I modsætning til de britiske og tyske Amazon afdelinger markedsføres heller ikke Amazon Music eller de trådløse Amazon Echo højttalere….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lille Canon til det hele