Hackere har for let spil i Danmark

Snapchat kopierer TikTok

(Foto: Snapchat)

Det er bestemt ikke usædvanligt, at de sociale medier stjæler ideer fra hinanden eller direkte planker gode features fra konkurrenterne.

Historisk set har det mest været Facebook, der har lånt fra rivalerne.

Som regel fra Snapchat, hvis Stories senere er dukket op under (næsten) samme navn i Instagram, Whatsapp og Facebook. Selb Googles YouTube har nu en ”stories” funktion.

Nu kunne det dog se ud, som om Snapchat er begyndt på at bruge samme metoder til at forbedre sit sociale medier.

Således bringer Snapchat omsider musik til sine snaps indlæg. Noget, som har gjort TikTok til en mega-succes hos især børn og unge verden over. Hos Snapchat hedder den nye feature Sounds.

Det kommer helt som ventet, at konkurrenterne kigger lidt nærmere på TikTok. Den kinesiske app, har jo udviklet sig til et komplet socialt medie.

De sociale medier kopierer flittigt ideer fra hinanden. (Foto: Kon Karampelas / Unsplash)

 

TikToks succes har manifesteret sig yderligere under Corona pandemien, hvor millioner af mennesker er blevet tvunget til at holde sig hjemme og ikke have fysisk kontakt med venner, kolleger eller skolekammerater.

TikToks styrke ligger i evnen til at servere et uendeligt antal små indlæg med musik-videoer, karaoke og kreative billeder, som man kan smukkesere med filtre, symboler, rammer osv.

Så stor blev TikToks succes, at Det Hvide Hus følte sig truet af app’en. Den er jo kinesisk og derfor pr. definition farlig, fordi den kan sende informationer videre til regeringen i Beijing.

TikToks amerikanske aktiviteter blev dog ikke solgt til et USA foretagende, som præsident Trump krævede.

I første omgang har TikTok lavet en aftale med Oracle i Californien, der håndterer – ”hoster” – alle det sociale medies amerikanske data. Oracle garanterer samtidig for, at informationerne ikke kan sendes videre til Kina.

Den nye Snapchat kopi af TikTok gør det muligt at tilføje melodier, der afspilles sammen med Snapchat fotos og videoer.

Mangler Snapchats egne folk inspiration, siden de nu kopierer lyd-funktionen fra TikTok? (Foto: Cottonbro / Pexels)

Snapchat brugerne kan kun browse igennem et begrænset antal sange, de kan bruge. Modsat TikTok, hvor man har adgang til et enormt musik bibliotek..

Når de bliver modtaget af en anden Snapchat bruger, kan vedkommende ikke kun åbne snappen og lytte til musikken.

Han eller hun kan også klikke for at læse mere om melodi og kunstner, eller man kan streame sangen til en anden app.

Snap begyndte at prøvekøre den nye Sounds feature i august. Nu er den færdig og klar til iPhone brugere. Android kommer først senere.

Snapchat arbejder også på en udvidet Sounds funktion, som skal gøre det muligt at tilføje sine egne lydfiler til indlæg.

Når den kommer om nogle måneder, vil Snapchat være en endnu større kopi af TikTok. Netop denne karaoke lignende funktion var hele starten på TikToks succes….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hackere har for let spil i Danmark