3 vinder 7.000 nye kunder

Hvad med at se dine ting i 3D?

(Foto: Sony)

Spatial Reality Display er Sonys bud på en spændende 3D skærm på skrivebordet, som spil-designere, filmfolk, grafikere, arkitekter, ingeniører og fotografer vil elske.

Den nye monitor, der kommer på markedet til november, følger nemlig brugerens øjne nøje. Bevæger de sig, flytter billeder med.

I praksis kan skærmen vise forskellige billeder og billed-vinkler for hvert år. På den måde kan man få et lille enkelt-bruger billede ind i en tre-dimensionel verden.

Sonys nye ELF-SR1 har en mikro-optisk linse liggende over sit 15,6 tommers display, så billedet kan splittes op i separate perspektiver for venstre og højre øje.

Linsen er koblet til en ”high speed vision sensor”, der følger brugerens øjne og kan ændre billedet på skærmen på et milli-sekund.

(Foto: Sony)

Displayet vil derfor vise skiftende billeder i nærmest ”real time”. De kan f.eks. udnyttes til at bevæge sig i stolen eller gå rundt i et lokale.

Sensoren fungerer op til 25 grader til venstre og højre for skærmen, 20 grader op og 40 grader ned. Det kan ske på afstande på mellem 20 og 75 centimeter.

VW’s design-center I USA har været med i udviklingen af den spændende skærm. Her har den været anvendt til både udvikling af nye produkter og til undervisning.

På nuværende tidspunkt kan ELF-SR1 skærmen arbejde sammen med Sonys egne systemer, men den er også kompatibel med spil-udviklings-platforme som Unreal Engine og danske Unity.

Med en pris på 5.000 dollars – ca. 32.500 kroner – er Sony nyheden nok ikke velegnet til hjemmebrug endnu. Salget åbnes i USA i november.

Men hvem ved – det kan ændre sig lynhurtigt i løbet af de næste par år, når teknologien sættes i masse-produktion, og nye software-pakker dukker op, som kan udnytter 3D mulighederne….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 vinder 7.000 nye kunder