Mere musik i podcasten

Musen forhindrer overarbejde

(Foto: Samsung)

Nogle mennesker har svært ved at opretholde en fornuftig ”work-life balance”, hvor der er plads til både arbejde, familie og privatliv.

I Danmark er problemet nok ikke så stort, men ude i Østen er det helt almindeligt med arbejdstider på 10, 12 eller flere timer om dagen.

I Japan har denne betingelsesløse loyalitet over for arbejdsgiveren ført til skabelse af de berømte skabs-hoteller.

De er beregnet til travle kontor-mennesker, som ikke kan nå hjem om aftenen. I stedet overnatter de i skuffer eller kabiner udstyret med tv, Wi-Fi, lys og air conditioning.

(Foto: Samsung)

I Sydkorea, hvor man også er vant til lange arbejdstider, har Samsung været med-sponsor til en konkurrence om bedre ”work-life balance.”

Et af de spændende resultater herfra er en computermus, der forhindrer overarbejde!

Musen har en indbygget timer, der holder øje med, hvor længe sin bruger har siddet foran sin pc. Er et præ-installeret antal timer nået, begynder musen først at vibrere som advarsel.

Reagerer brugeren ikke ved at slukke sin computer og gå hjem, løber musen ganske enkelt væk.

Det sker meget illustrativt: Først klapper musen et par store ører op. Derefter forlader den hørende sine ydre skal og løber over i et hjørne af skrivebordet, hvor den falder i søvn.

Musen kan så ikke vækkes og bruges til at betjene pc’en med i et antal timer. Faktisk så længe, at brugeren kan få sig en ordentlig nats hvile og søvn – plus nogle hyggetimer i selskab med familie eller venner.

Samsungs små-geniale Balance Mouse er skabt i et samarbejde mellem reklame-bureauet INNORED og design-firmaet BKID.

Om den bliver en realitet i storproduktion, skal Samsungs ledelse og marketing eksperter afgøre. Er de lidt fornuftige, bliver Balance Mouse til virkelighed.

På den ene vil den være et produkt, der giver Samsung en masse goodwill og positiv omtale. På den anden side ved vi jo alle, at der er brug for en flygtende mus med alt det overarbejde, der udføres….

(Foto: Samsung)

Når musen klapper sine ører ud, har man nået sine arbejdstimer for den dag. (Foto: Samsung)

Fortsætter man med at arbejde, bliver musen blå af fornærmelse og kører over i hjørne af skrivebordet, hvor den falder i søvn i nogle timer. (Foto: Samsung)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mere musik i podcasten