Husk at læse Trends & Travel

IKEA dropper almindelige batterier

(Foto: IKEA)

De dage er snart slut, hvor man osede i IKEA og lige hurtigt lagde en pakke med billige gule batterier ned i sin indkøbskurv.

Den svenske møbelgigant og storleverandør af små kötbullar slutter med at sælge almindelige Alkaline batteri i oktober 2021. Efter den dato kan man kun købe gen-opladelige batterier i IKEA.

Den svenske koncern meddelte sin beslutning i går, og begrundelsen er hensynet til klima, miljø, forurening og mængden af elektro-skrot i verden.

”I 2019 solgte vi over 300 millioner alkaline batterier. Derfor har vi et ansvar for at opildne vores kunder til at ændre vaner og bruge genopladelige batterier i stedet,” siger IKEA i et statement.

Der er dog nogle få undtagelser i den nye regel. Nogle af IKEAs egne produkter er afhængige af små knap-batterier, der ikke kan genoplades. Disse batterier vil fortsat kunne købes.

IKEA fortæller, at de traditionelle alkaline batterier er en større belastning for miljøet end deres genopladelige NiMH kolleger, der er fyldt med nikkel-metal.

Det gælder især, hvis de sættes i elektroniske gadges, der bruger meget strøm. Det er f.eks. bærbare højttalere og digitale kameraer.

Tilsvarende falder miljø-belastningen naturligvis, hvis man bruger sine batterier i længere tid ved at genoplade dem mange gange. Ellers ville en stor del af dem ende på lossepladsen.

IKEA hævder, at NiMH batteriers forurening med drivhus-gasser er lavere end Alkaline batteriers efter ti opladninger. Efter 50 opladninger er den ”overordnede miljø-belastning” også lavere.

IKEA’s talfolk har også regnet ud, at hvis alle de 300.000 alkaline batterier, der blev købt sidste år havde været af den genopladede type – og man havde genopladet dem 50 gange – ville det have sparet lossepladserne for 5.000 tons døde batterier….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Husk at læse Trends & Travel