Her er den første foldbare pc

Hvem beundrer vi mest?

(Foto: Luke Vargas 2008 / Wikimedia)

Har I nogensinde spekuleret på, hvilke mennesker I nærer den største respekt og beundring for på denne jord?

Prøv også at spørge I jeres familie, hos vennerne eller på arbejdspladsen. Det bliver spændende at se, om I kan blive enige om de mænd og kvinder, der står højest på jeres hitliste.

Når vi ser bort fra de mest oplagte kandidater som jeres mor og far eller bedstemor, vil populære politikere nok rangere meget højt. Langt foran sports-stjerner, skuespillere eller fremtrædende erhvervsfolk.

I Danmark kunne jeg forestille mig, at Mette Frederiksen har en stor stjerne. Hun har imponeret de fleste under Corona krisen, uanset om man principielt er enig eller uenig med hende rent politisk.

På verdensplan har vores statsminister dog ingen chance. Her er kun oppe mod globale kendisser som ægteparret Obama, Bill Gates eller dronning Elizabeth II fra England.

Storbritanniens aldrende dronning Elizabeth II ligger i Top-5 over de mest beundrede kvinder både på verdensplan og hos amerikanerne. (Mark de Jong / Unsplash)

 

Det afslører den årlige rundspørge i 42 lande, som analyse-firmaet YouGov foretager. Den har begge Obamas som klare favoritter hos både mænd og kvinder.

Det er lidt tankevækkende, når man har siddet og set nattens første tv-duel mellem de to amerikanske præsident-kandidater Donald Trump og Joe Biden. Ingen af dem kommer i nærheden af Top-5 over de mest beundrede mennesker i verden.

Til gengæld kunne det se ud, som om Michelle Obama havde haft gode chancer for at blive USA’s første kvindelige præsident, hvis hun havde stillet op.

45.000 mennesker har udfyldt spørge-skemaerne fra YouGov, og de har afleveret en del overraskelser – synes jeg.

For eksempel er Kinas præsident Xi Linping verdens tredje-mest beundrede mand. På femtepladsen kommer den kinesisk-amerikanske skuespiller Jackie Chan.

(Infografik: Statista.com)

At Microsofts grundlægger Bill Gates indtager den globale andenplads efter Barack Obama er mere forventeligt.

Gates bruger i dag alle sine kræfter og mange milliarder kroner til at bekæmpe sygdomme på denne jord og få styr på vores klima.

Globalt set ender Donald Trump på en 15. plads i menneskenes beundring. Kun i et enkelt land rangerer Trump foran Obama. Det er i Rusland, hvor Trump er den 11. mesr respekterede mand. Obama er nummer 15.

Hos kvinderne følger skuespilleren Angelina Jolie i hælene på Michelle Obama på den globale liste. Også tv- og film-stjernerne OprahWinfrey og Jennifer Lopez har fundet vej til Top-5 over verdens mest beundrede kvinder.

Kigger vi til gengæld på den tilsvarende hitliste hos amerikanerne selv, ser den noget anderledes ud:

Cristiano Ronaldo er verdens mest beundrede sportsstjerne her i 2020. (Foto: Ludovic Peron / Wikimedia)

 

Barack Obama ligger også her nummer ét, men følges tæt af Donald Trump på andenpladsen. Derefter kommer den tidligere præsdent Jimmy Carter foran skuespiller Tom Hanks og Vermonts senator Bernie Sanders.

Nummer to på amerikanernes hitliste over de mest beundrede kvinder er den netop afdøde højesterets-dommer Ruth Bader Ginsburg. Hun overgås kun af Michelle Obama.

Den nuværende First Lady Melania Trump triller ind på tredjepladsen foran dronning Elizabeth og Oprah Winfrey.

Til sidst lige sports-stjernerne. Her slår Cristiano Ronaldo sin ærke-rival Lionel Messi som den mest beundrede atlet på denne jord. Ronald ligger som nummer seks i verden – Messi nede på en 11. plads….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er den første foldbare pc