Snart kommer iPhone 12 mini

Her arbejder flest robotter

(Foto: PIRO4D / Pixabay)

Danmark kan godt lide at småprale lidt af, at vi hører til verdens dygtige nationer, når det gælder udvikling af robotter.

I dag bruges robotter ikke kun til at samle og lakere nye biler. I stigende grad ser man robotter anvendt i medicinske sammenhænge. For eksempel til at gøre rent eller transportere ting rundt på smittefarlige Corona afdelinger på sygehuse.

Danmark ligger da også med blandt de lande, som har flest robotter ansat. 230 pr. 10.000 ansatte, viser en analyse fra International Federation of Robotics.

Det er flere end i USA, men færre end i Sverige. Sydkorea har over tre gange så mange robotter i gang som Danmark.

Robotterne formerer sig overalt på kloden. Hvor der i 2016 var installeret 74 industri-robotter pr. 10.000 ansatte på globalt plan, er det tal vokset til 113 i 2020.

I Europa er robot-tætheden på 114, i USA103 og i Asien 118. Der der dog meget store forskelle på robot-populationen fra land til land.

Sydkoreanerne er en klar nummer ét i robotter på globalt plan – 855 pr. 10.000 medarbejdere – men Japan er den største fabrikant af robotter på denne jord. Over halvdelen af verdens industri-robotter fremstilles af japanerne….

(Infografik: Statista.com)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snart kommer iPhone 12 mini