Snart kan du løbe i LEGO

Sony luksus til lidt lavere pris

(Foto: Sony)

Rigtigt mange øjne hviler i øjeblikket på Sony, fordi den store japanske underholdnings-koncern er på vej med PlayStation 5.

I konkurrence med Microsofts ligeledes nye Xbox X vil PS5 sætte sin præg på julehandelen og stå øverst på ønskesedlen hos rigtigt mange børn.

Det er lidt synd, for Sony har også andre spændende nyheder på vej. F.eks. den nye Xperia 5 II telefon, der risikerer at drukne helt i de kommende ugers og måneders PlayStation feber.

Xperia 5 II er en mindre og billigere version af Sonys topmobil Xperia 1 II. Til en pris af 6.500 kroner på det danske marked behøver Xperia 5 II bestemt ikke at gemme sig for konkurrenterne.

Sonys store styrke i smartphones er kameraerne. Sony bygger jo både professionelle spejrefleks  og tv-kameraer, og så er Sony storleverandør af billedskydere til andre fabrikaters mobiler.

Xperia 5 II telefonen kommer med tre Zeiss kameraer, der kan optage 4K video i HDR kvalitet. De har også en lynhurtig autofokus til f.eks. portræt fotos. (Foto: Sony)

 

Det giver Sony en unik knowhow, som kan bruges i Sonys egne Xperia telefoner. De har som regel glimrende kameraer, men sjældent de seneste nye. Billed-sensorer med de store pixel-tal sælger Sony til sine rivaler.

Xperia 5 II kommer med tre kameraer, der alle har Zeiss linser foran. Det var der også på forgængeren, men den havde f.eks. ikke en lynhurtig eye-autofokus, der stiller skarpt i real time.

Forgængeren havde heller mulighed for at optage slow motion i HDR kvalitet og med 120 billeder i sekundet. Det er ret fornemt. Video-optagelser foregår i 4K.

De tre kameraer er alle på 12 megapixel og fordeler sig på en vidvinkel, en ultra vidvinkel og en tele med tre gange optisk zoom. De tekniske data ser ud til at placere Xperia 5 II i topklassen.

Motoren i den nye Sony er den velkendte Snapdragon 865 fra Qualcomm. Den bakkes op af 8 GB RAM og 128 eller 256 GB lager. Grafikken skabes af den mobile udgave af Bravia chippen der sidder i Sonys gode tv.

 

Skærmen er på 6,1 tommer, men lynhurtig med sin 120 Hz opdatering. Den er af OLED typen og meget aflang i 21:9 format. Grafikken vises i Full HD+ – 2.520 gange 1.080 pixel – med HDR understøttelse af dynamiske farver.

Som alle bedre mobiler her i efteråret kan Sony Xperia 5 II naturligvis arbejde med 5G. Batteriet er på 4.000 mAh med mulighed for hurtig opladning – dog kun via kabel. Det tager 30 minutter at fylde batteriet halvt op.

Efterhånden lidt usædvanligt i dag har telefonen et klassisk 3,5 mm stik til hovedtelefoner. De fleste andre satser på trådløst i både øre- og hovedtelefoner. Desuden rummer telefonen to separate stereo højttalere.

Endelig glemmer Sony ikke, at man har PlayStation og dermed en masse spil i stald. Den hurtige skærm, der opdateres 120 gange i sekundet, er det vigtigste. Men også andre tekniske finesser gør mobilen oplagt til e-sport entusiaster.

Sony Xperia 5 II kommer i butikkerne den 20. oktober i farverne sort, blå og grå. Telefonen kan forud-bestilles fra den 29. september….

Med sit skærmformat på 21:9 er Sony Xperia 5 meget lang. Placerer man telefonen vandret, skal formatet være rigtig godt til at se biograffilm med. Foto: Sony)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snart kan du løbe i LEGO