Huaweis Android rival er klar

USA’s unge flytter ikke hjemmefra

(Foto: DanaTentis / Pixabay)

Gennem årene er der lavet mange vittigheder – og film – om, at italienske mænd bliver boende hjemme, indtil de er langt oppe i 30’erne.

Først, når de skal giftes, forlader de mamas kødgryder – og da måske slet ikke sådan rent psykisk.

Nye analyser viser, at italienerne slet ikke er ene om den livsform. Unge amerikanere har også meget svært ved at flytte hjemmefra.

Over halvdelen af amerikanere mellem 18 og 29 år bor stadig hos forældrene. 52 procent for at være præcis. Det er det største antal siden den store finans krise og depression i 1930’erne.

Pew Research Center vurderer, at antallet af unge hjemme-boende er vokset med 2,6 millioner fra februar til juli i år. Da havde tallet nået 26,6 millioner.

(Infografik: Statista.com)

 

Forklaringen skal dels være de stigende huslejer i USA’s storbyer, hvor man betaler en formue for selv et lille hummer. Dels har Corona pandemien sat en dæmper på lysten til at flytte hjemmefra.

Kritikere af bolig-udviklingen i USA har længe advaret om, at landet risikerede en bølge af hjemløse, hvoraf mange ville være unge.

En lov om at forbyde husleje forhøjelser i resten af 2020 har formentlig forhindret det værste. For en tid i hvert fald.

Under USA’s store depression for snart 100 år siden boede 48 procent af landets unge mellem 18 og 29 år hos deres forældre.

Helt modsat i 1960’erne, hvor unge amerikanere flyttede hjemmefra, så snart det var muligt. Da var procenten nede på 29 procent. Siden da er den vokset støt….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huaweis Android rival er klar