Bose' bedste i ørerne

Huaweis Android rival er klar

(Foto: Slashgear)

Det kunne godt se ud, som om Huawei er ved at opgive håbet om, at firmaet kan få et nogenlunde godt forhold til den amerikanske regering igen.

Det Hvide Hus bliver ved med at isolere Huawei fra resten af verden ved at indføre handels-forbud mod den kinesiske telegigant.

Huaweis reaktion er at forsøge at klare så mange opgaver som muligt på egen hånd. Det ses mest åbenlyst i, at  Huaweis alternativ til Google Android og Apple iOS styresystemerne vil blive rullet ud på smartphones fra december i år.

En beta-version af HarmonyOS 2.0 har været klar i et par dage til alle de softwarehuse og udviklere, der kunne være interesserede.

Dem er der sikkert mange af, for Huawei er trods alt verdens største fabrikant af teleudstyr og nummer ét eller to i smartphones. Sidstnævnte er der lidt uenighed om blandt de store analysebureauer.

Huawei vil bruge Harmony styresystemet på alle mulige elektriske apparater – ikke kun på smartphones. (Foto: Gizchina / Huawei)

 

HarmonyOS 2.0 Beta pakken indeholder både et udviklingskit til software (SDK), værktøjer til dokumentation og en simulator.

Dermed tager Huawei sit hidtil største skridt til at skabe et alternativ til Googles Android, Apples iOS og for den sags skyld også til Microsoft Windows.

I modsætning til de tre amerikanske rivaler skal HarmonyOS nemlig kunne køre problemfrit på både smartphones, tablets, ure, pc’er, netværks-routere, tv og helt op til store servere i datacenter.

Huawei afslører samtidig, at vi ”måske” vil kunne købe de første mobiltelefoner med HarmonyOS på fra næste forår.

Udtrykket ”måske” skal nok tydes i retning af, at Huawei har styresystemet klar til stor-produktion, men stadig holder en (politisk) dør på klem for USA, så der igen bliver åbnet for brug af Android.

Med Petal Search & Find har Huawei fået et reelt alternativ til Googles allesteds nærværende søgemaskine. (Foto: Huawei App Gallery)

Topledelsen i Huawei tror dog ikke rigtig på en løsning, for den bliver nemlig bestemt et par etager højere. Nemlig hos regeringerne i Washington og Beijing, der bruger Huawei som et gidsel i deres indbyrdes handelskrig.

At signalerne står dårligt for en løsning, blev understreget for et par dage siden. Da meddelte de to sydkoreanske Samsung og LG, at de følte sig tvunget til at stoppe leverancer af f.eks. chips til display styring til Huawei.

Gør de ikke det, risikerer de at blive udelukket fra en endnu større handel med amerikanske firmaer og med USA i det hele taget.

Huawei har længe forberedt sig til dette scenario. Telegiganten køber nu næsten alle sine elektroniske chips i Kina selv eller i Taiwan, der sjovt nok kun overlever som selvstændig start, fordi USA beskytter øen ud for Kinas kyst.

Desuden har Huawei opbygget verdens tredje-største software-butik – App Gallery. Kun Apples AppStore og Googles Play store er større.

Huawei har på imponerende vis fået samlet et stort udvalg af apps i sit Gallery. Det seneste tal ligger på over en million.

De helt store apps fra USA som f.eks. Facebook, Twitter, Adobe, Microsoft, Instagram og Google mangler. Det samme gør de fleste danske. I mange tilfælde har Huawei dog gode alternativer.

Flere amerikanske fagmedier har således afprøvet Huaweis nye Petal Search app, der viser sig at være et reelt alternativ til Google søgemaskine.

Petal Search kan f.eks. bruges til at finde nyheder, online butikker, billeder, flybilletter og meget mere. Petal skal ligesom Google komme på mange forskellige sprog og med lokalt tilpassede søgninger,

Den første version af HarmonyOS, der kommer på markedet, vil være henvendt til mindre enheder som f.eks. routere, fitness-ure og lignende. Den kan nemlig kun arbejde med beskedne RAM-størrelser fra 128 kb til 128 MB.

Til næste forår kommer en HarmonyOS udgave, der kan håndtere mellem 128 MB og 4 GB RAM. Og i tredje trin så hukommelses-størrelser derover, som typisk sidder i moderne smartphones, tablets og smarte tv.

Dermed kan det jo være, at Huawei kan lykkes med, hvad Microsoft aldrig formåede med Windows. Nemlig at skabe et styresystem, der er et reelt alternativ til Android og iOS….

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bose' bedste i ørerne