Verdens dyreste Apple skilt

OnePlus’ næste koster kun 1.500 kroner

(Foto: OnePlus)

Da OnePlus for snart et par måneder siden lancerede sin nye Nord model, var det med ord, der kunne fortolkes, som om her var tale om en lavpris telefon.

Bevares – Nord koster kun 3.300 kroner, hvilket bestemt ikke er dyrt for en mobil af denne kaliber. Men sådan rent markedsmæssigt er den en mellemklasse telefon.

Ordene om “lavpris” kan OnePlus formentlig genbruge om ganske kort tid. Da ser den kinesiske fabrikant nemlig ud til at ville præsentere sin første ”begynder mobil.”

Den hedder OnePlus Clover og skal koste den beskedne sum af 200 US dollars. Med dansk moms og EU-import told vil det nok betyde omkring 1.500 kroner herhjemme.

Til den pris kan man naturligvis ikke forlange råstyrke og udstyr som på den dobbelt så dyre Nord eller topmodellen OnePlus 8 til 5.000 kroner.

Men Clover ser ud til at blive stor og flot for prisklassen. Den får således en skærm på 6,5 tommer, tre kameraer på ryggen og et rekord-stærkt batteri på 6.000 mAh. Det almindelige nutildags er 4.000 mAh – selv på meget dyrere telefoner.

Sådan forestiller OnePlus entusiaster i de kinesike sociale medier sig, at den kommende Clover lavpris telefon kommer til at se ud. (Fot: WeChat)

For at spare penge er displayet på Clover af LCD-typen – ikke OLED – og den grafiske opløsning er begrænset til HD+ med 1.560 gange 720 punkter. Det er helt normalt for denne klasse smartphones.

Motoren er en Snapdragon 460, der assisteres af 4GB RAM og 64 GB lager. 460’eren er en helt ny type processor, der er betydeligt hurtigere end forgængeren Snapdragon 450, der sidder i mange lavpris telefoner.

Det store batteri kan lades ganske hurtigt op med 18 watt, men kun via kabel. Trådløs opladning koster for meget. Til gengæld burde batteriet kunne holde Clover kørende i et par døgn eller endnu længere.

Hovedkameraet på den superbillige OnePlus Clover skal være på beskedne 13 megapixel (MP). De to andre er et makro-objektiv på 2 MP til nærbilleder og en dybde-sensor, der hjælper til at lave de populære Bokeh effekt billede med et skarpt motiv i forgrunden og baggrunden gjort uskarpt.

OnePlus har ikke officielt bekræftet eksistensen af Clover telefonen, så den kan sagtens blot være et rygte. Dem er OnePlus dygtig til at dyrke, fordi de giver gratis omtale, uden at de forpligter.

I kinesiske sociale medier har OnePlus til gengæld bekræftet, at fabrikantens første smartwatch er på vej.

OnePlus’ søsterselskab OPPO lancerede for nylig sit første smartwatch. Da de to søskende ofte låner ideer og komponenter fra hinanden, vil et kommende OnePlus Watch nok være meget lig dette billede. Dog kunne OnePlus finde på at gøre sit ur cirkelrundt. (Foto: OPPO)

OnePlus’ søsterselskab OPPO har for nylig lanceret sit første watch, der kører med WearOS som styresystem. Det er Android til ure.

Da de tre søskende OPPO, OnePlus og Vivo ofte låner hos hinanden, er der stor sandsynlighed for, at OnePlus uret kommer til at ligne i indhold og knap så meget i design.

Andre spåmænd i de kinesiske sociale medier tror, at OnePlus snarere vil lave et avanceret fitness armbånd.

Det lyder dog ikke sandsynligt, fordi dette marked i forvejen er overfyldt. Desuden passer et fitness-ur dårligt til OnePlus ambition om at være en leverandør af high tech udstyr.

Under alle omstændigheder ser OnePlus ud til at blive en ”total-leverandør” som Samsung, Huawei eller Apple, der sælger både smartphones, trådløse øretelefoner og smarte ure.

OnePlus plejer at holde premiere på efterårets telefoner i oktober måned. Her skulle turen komme til en 8T toptelefon med formentlig den seneste Snapdragon 865+ motor i.

Den kommer uden tvivl, men kunne nu se ud til at få ledsagelse af både et smartwatch og en rigtig lillebror til lavpris….

Allerede i 2016 rumsterede OnePlus med et første smartwatch, der dog aldrig blev til noget. Disse tegninger stammer fra dengang. (Foto: Carl Pei / Twitter)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens dyreste Apple skilt