3 sælger den ”grønne” telefon

Nu laver LG også masker

(Foto: LG)

I Danmark er ansigtsmasker først for nogle dage siden blevet aktuelle for et stort publikum, mens de har været et ”must” i mange andre lande i op til et halvt år.

Det betyder også, at danskerne er gået glip af en masse udviklinger i mundbind. De fleste går stadig rundt med standard-varerne, der kan købes billigt overalt i butikker, kiosker og på apoteker.

Her på Leifshows har jeg ved flere lejligheder præsenteret ansigts-masker, der er langt mere spændende – og sikkert også bedre end de billige lyseblå.

Den seneste nye kommer fra sydkoreanske LG, som vi ellers mest kender fra tv, mobiltelefoner og hårde hvidevarer.

LG’s nye PuriCare er ikke bare en banal maske med tre lag. LG har indbygget en komplet elektronisk luftrenser i sit mundbind.

Foto: LG)

Det gør masken noget større, men den kan til gengæld bruges mange gange. I hvert fald så længe batteriet ikke er tømt.

I LG’s nye PuriCare sidder bl.a. to mini-blæsere med tre hastigheder. Desuden holdes grimme vira, bakterier, pollen og andet grimt i luften borte ved hjælp af hele to HEPA-filtre.

Filtrene er af samme type, der sidder i LG’s store luftrensere til stue- og kontorbrug. HEPA bruges også i passagerflyenes klima-anlæg og filtrerer 99,9 procent af de uønskede partikler bort.

Med LG masken på skal man blot forsøge at ånde som normalt. Indenbords sidder en ”respiratory sensor”, der måler, hvor stærkt man ånder, og indstiller blæsernes hastighed derefter.

Ifølge LG kan man bære PuriCare Wearable Air Purifier i mange timer om dagen uden at blive træt. Trods maskens størrelse skal den nemlig ikke føles stram, indelukket og fugtig som mange éngangs mundbind.

Alle dele af LG’s ansigtsmaske kan nemt udskiftes. Det gælder bl.a. de to HEPA-filtre, der holder 99,9 procent af alle vira, bakterier, pollen og andre partikler borte fra brugerens mund og næse. (Foto: LG)

Det indbyggede batteri er på 820 mAh og skal kunne køre i otte timer på en opladning. Derefter lægges den i en medfølgende bæreæske, hvor den oplades via et USB-stik- ligesom vi kender det fra mobiltelefoner, smarte ure og trådløse øretelefoner.

Bæreæsken sørger samtidig for at rense og desinficere masken med ultraviolet LED lys, så den er helt fin som ny, næste gang man tager den på hovedet.

Alle dele i PuriCare masken er fremstillet i genbrugs-materialer og kan udskiftes efter behov. Det er f.eks. HEPA filtrene.

I den forbindelse måler bæreæsken automatisk filtrenes tilstand. Er de ved at være fyldte eller slidt, slår masken alarm via en app på brugerens smartphone.

LG’s smarte maske ventes at få officiel premiere på den store IFA elektronik-messe i Berlin den 3. september. Derefter vil vi vide mere om priser og eventuel tilgængelighed på det danske marked….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 sælger den ”grønne” telefon