Meget mindre kan graderne ikke blive

Minecraft koster mest i CO₂

(Felix Lichtenfeld / Pixabay)

2,5 milliarder mennesker verden over bruger tid og energi på computerspil. På deres mobil, computer, tablet eller spillekonsol.

Det gør gamer-industrien til en enorm penge-maskine, der tilmed er en af vinderne under Corona krisen.

Siden marts er salget af videospil gået frem med 63 procent på verdensbasis.

Ikke underligt, når børn, unge og voksne har været nødt til at blive hjemme i privaten, fordi skoler, arbejdspladser og fritidshjem har været lukket ned.

Hvor betydelig, spil-industrien er blevet, kan også ses af den krig, som Epic Games fører mod Apple og Google.

Det er milliarder af kroner, der står på spil, når Epics ”Fortnite” ikke længere kan downloades fra Apples App Store eller Googles Play butik.

“Minecraft” er klart det mest CO₂ belastende spil i verden. Foto: Mika Baumeister / Unsplash)

Computer-spillenes fremmarch har også fået klima-aktivisterne op på tastaturet. Når folk sidder hver dag i timevis foran skærmen, må spillene også være en belastning for miljø og klima.

Online-portalen SaveOnEnergy har specialiseret sig i at hjælpe forbrugere med at finde de billigste og bedste energiselskaber i Storbritannien og USA.

Nu har analytikerne fra SaveOnEnergy kigget verdens mest populære computerspil efter i sømmene:

Hvor meget tid tager det f.eks. for en bruger at gennemføre spillet? Ved at sammenligne med strømpriser pr. time kan SaveOnEnergy regne sig frem, hvor CO₂ belastende hvert spil er:

”Minecraft” er verdens bedst sælgende videospil, men samtidig også det mest forurenende.

200 millioner mennesker har købt ”Minecraft” siden 2011. Spillet er samtidig det sværeste at gennemføre. Op til 120 timer tager det.

”Grand Theft Auto” hører også til de allermest forurenende computerspil i verden. (Foto: Matheus Bertelli / Unsplash)

Hver spiller vil i det tidsrum have brugt så meget strøm, at det svarer til tre kilo CO₂. Alt i alt bliver det til en CO₂ belastning på 600 millioner kilo.

Det er 600.000 tons og svarer til, at man kan køre 2,15 milliarder kilometer i en gennemsnitlig benzin-drevet personbil.

Tæller man spille-timerne sammen for verdens seks mest solgte spil, har de gennem de senere år været skyld i en 841.131.250 kilo CO₂ – eller over 841.000 tons.

Det svarer til at køre verden rundt over 75.000 gange i samme benzin-drevne bil, fortæller SaveOnEnergy!

Meget apropos forurenende bil er ”Grand Theft Auto V” det næstmest CO₂ belastende computerspil i verden.

Det populære spil er solgt i 130 millioner kopier siden 2013, men tager kun 31,5 timer i snit at gennemføre. Det koster  derfor 102.375 tons CO₂ at gennemføre gamet.

”Call of Duty” belaster kun klimaet med 160 gram CO₂ pr. gennemført spil. (Foto: Amrothman / Pixabay)

Med 30,3 millioner eksemplarer er ”Terraria” kun det fjerde-mest solgte videospil, men rangerer som nummer tre på listen over de mest CO₂ belastende.

Det skyldes, at ”Terraria” tager i gennemsnit 92,5 timer at klare. Det giver 2,3 kilo CO2 pr. spiller og en total på 70.069 tons CO₂.

Alle fem ”Call of Duty” spil hører til de mindst forurenende. Tilsammen står de for 118.600 kilo CO2 sendt ud i atmosfæren.

Call of Duty’s mest solgte spil – “Call of Duty: Modern Warfare 3” kører hos 26,5 millioner gamere verden over, men er samtidig det fjerde-mindst forurenende med i alt 3.975 kilo.

Tilsammen har de fem ”Call of Duty” spil også den laveste CO₂ pr. gennemført spil. Nemlig 0,1625 kilo.

Allermindst belastende blandt de målte programmer og apps  er ”Kinect Adventures”, som dermed er markedets mest miljø-venlig spil.

”Kinect Adventures” producerer ”kun” 2.700 tons CO₂ udledning. Målt pr. gennemført spil er det 0,1125 kilo….

Her er de 20 mest solgte computerspil og deres CO₂ belastning af vores klode. (Grafik: SaveOnEnergy)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Meget mindre kan graderne ikke blive