Instagram planker TikTok

Sony i superklasse

(Foto: Sony)

Det må være svært at forbedre noget, der er fremragende. Tilsyneladende  er det lykkedes for Sony, hvis 1000-serie af hovedtelefoner af mange Hi-Fi anmeldere betragtes som markedets bedste.

I går løftede Sony sløret for fjerde generation af hovedtelefonerne, der kom til verden i 2016 som MDR-1000X. De nye hedder WH-1000XM4.

Forgængeren XM3 satte helt nye standarder for støjreduktion, som alle andre hovedtelefon fabrikanter kunne måle sig efter. De er også blevet dygtigere, så Sony måtte rykke ud med en ny model, der kunne forsvare topplaceringen.

Det hævder Sony at have gjort ved at indbygge to mikrofoner i hver ørekop. De lytter til verden omkring brugeren og sender, hvad de finder, til en særlig QN1 støj-fjernende processor.

Sammen med en helt ny Bluetooth chip registrerer QN1 musik og støj over 700 gange i sekundet. Korrektioner sker lige så hurtigt, at det menneskelige øre slet ikke opdager dem. For lytteren virker musik-afspilningen, som om den er helt renset for støj og i ”real time.”

https://www.youtube.com/watch?v=U8-XixRxtMk

Den nye Bluetooth 5.0 chip kan arbejde med de nyeste AAC og LDAC standarder for musik-afspilning i Hi-Res Hi-Fi kvalitet.

Hovedtelefonerne kan samtidig fungere med to lydkilder på samme tid. Omskiftning mellem de to sker ved hjælp af en touch knap på den ene ørekop.

Elektronikken i Sonys nye hovedtelefoner er intelligent nok til, at den ”ved”, hvilken lydkilde – f.eks. et stereo-anlæg eller en smartphone den skal koble sig på, hvis der f.eks. kommer et forstyrrende telefon-opkald ind.

Bruger man sine XM4’ere med et kabel til lydkilden, kan de afspille frekvenser fra 4 til 40.000 Hz. Det er meget mere, end det menneskelige øre kan opfatte. Spiller man trådløst via Bluetooth, begrænses frekvens-området til 20 Hz til 20 kHz.

Sony lover, at musikalske detaljer, der måtte være gået tabt i den digitale kompression undervejs, kan genskabes i real tid til en ”fuld fidelity oplevelse.”

https://www.youtube.com/watch?v=U8-XixRxtMk

Hvis musikken kommers streamet via en iPhone eller Android mobil, kan lytterne få en 360 graders surround oplevelse.  Man kan sågar justere lydeffekten via Sonys Headphones Connect app.

Endelig giver Sony den aktive støjreduktion (ANC)en ekstra dimension ved at lade den foregå helt automatisk. På de fleste andre moderne hovedtelefoner, skal brugeren selv skifte mellem de forskellige niveauer.

For eksempel vil Sonys ”Speak-to-Chat” feature automatisk stoppe musik-afspilningen, hvis den registrerer bærerens stemme.

Så lader hovedtelefonerne omgivelses-lyde trænge igennem, så samtaler med f.eks. andre mennesker kan foregå, uden at man tager ”hørebøfferne” af.

Afspilning af musikken vil så automatisk gå i gang igen 30 sekunder efter, at XM4 bæreren er holdt op med at tale.

https://www.youtube.com/watch?v=U8-XixRxtMk

Sony har integreret hele fem mikrofoner til at fokusere på bærerens stemme under håndfri mobil-opkald eller ”Speak-to-Chat” samtaler. Det skal sikre en klar gengivelse nærmest uden sidestykke – siger Sony.

Endelig har Sony forsynet sine nye hovedtelefoner med ”Adaptive Sound Control”. Den kan genkende lokationer, som brugeren ofte besøger – lad det være kontoret, et fitness studie, s-toget eller stuen derhjemme.

Elektronikken tilpasser så automatisk musik-gengivelsen efter de aktuelle forhold. Så vil lyden altid være, som brugeren har indstillet den – uanset, hvor han eller hun befinder sig.

Sonys nye WH-1000XM4 kan arbejde med stemme-styring fra Google Assistent og Amazon Alexa, men ikke fra Apple Siri.

Batterierne kan holde hovedtelefonerne kørende i op til 30 timer på en opladning, Skulle de alligevel løbe tær, kan man med 10 minutternes hurtig-opladning sikre sig fem timers musik.

De avancerede Sony hovedtelefoner er bestemt ikke billige. De koster 2.800 kroner og fås i sølv eller sort. I danske butikker lander XM4 senere i august….

(Foto: Sony)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Instagram planker TikTok