Huawei vil satse på spil

Instagram planker TikTok

(Foto: Instagram)

Facebook har en lang tradition for at tyvstjæle gode ideer fra konkurrenter – og hvis det ikke lykkes – så køber Zuckerberg og co. bare de irriterende rivaler.

Det med opkøbene skete f.eks, da Facebook overtog Instagram og Whatsapp for mange milliarder kroner. I begge tilfælde har det været en god investering.

Kopieringen kan man blot spørge Snapchat om. Flere gange har Facebook planket Snapchat features til sine egne sociale medier. Den mest åbenlyse har nok været Snapchat Stories, der siden er dukket op i både Instagram, Whatsapp og Facebook.

Nu ser det ud til, at TikTok står for skud. Den kinesiske video-app er ekstremt populær hos teenagere, men er rendt ind i politiske problemer med de amerikanske myndigheder og Det Hvide Hus.

Facebook ville aldrig få lov til at købe dele af TikTok på grund af konkurrence-myndighederne. Men Microsoft må godt, fordi verdens største softwarehus ikke står stærkt i sociale medier.

(Foto: Instagram)

Hvad gør Facebook så, når man ikke må købe? Så stjæler man da bare de bedste features og lægger dem ind i sine egne apps.

Det er præcist, hvad Facebook nu gør i Instagram. ”Reels” funktionen, hvor man kan optage og dele korte videoklip med sjove billed-effekter i, er planket direkte fra TikTok.

Instagram har faktisk har ”Reels” siden sidste efterår, men kun brugere i nogle få lande havde adgang til den. Det var i Brasilien, Tyskland, Frankrig og Indien.

Nu rulles Instagram med Reels ud i over 50 lande verden over. Danmark er et af dem.

”Reels” kræver ingen download af en separat app. Funktionen er integreret i selve  Instagram og vil være med, næste gang Instagram bliver opgraderet – og dét sker jo helt automatisk.

”Reels” vil man kunne finde i Instagrams Camera sektion. Et par enkelte klik, og man kan lege TikTok i Facebook regi på sin mobiltelefon….

(Foto: Instagram)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei vil satse på spil