Cap’en er også en maske

Her er Googles nye lavpris mobil

(Foto: Google)

Alle ved, at Google står bag verdens mest udbredte styresystem til smartphones. 86 procent af alle nye mobiler, der bliver solgt i verden, har Android ombord. Knap 14 procent er iPhones.

Langt færre er klar over, at Google også laver sine egen telefoner. Pixel hedder de, og de sælges især i pæne antal i USA og Storbritannien.

I Danmark ser vi dem kun sjældent, fordi Google ikke markedsfører Pixels aktivt på vores lille marked. Det har kunnet fås, men man skulle søge efter dem.

Vi kan håbe, at den situation ændrer sig med Googles helt nye Pixel 4a telefon. Det er en mellemklasse telefon, der først og fremmest skal udfordre Apples lille iPhone SE i pris.

Googles handy Pixel 4a skal bl.a. udfordre iPhone SE. (Foto: Google)

Desuden kunne man forestille sig, at Google ville udpege Samsungs Galaxy A-serie af mobiler, Nokia, Motorola og måske også OnePlus’ helt nye Nord som potentielle rivaler på det danske marked.

Pixel 4a kommer på markedet den 20. august og skal koste under det halve af, hvad Googles nuværende topmodel Pixel 4 koster.

Lillebror kan købes for 349 US dollars, hvilket vel skal oversættes til 2.500 kroner, når vi indregner den høje danske moms osv.

For det ret beskedne beløb får man en mobil med 5,8 tommers OLED skærm i Full HD+ kvalitet – 2.340 gange 1.080 punkter.

Motoren er en Snapdragon 730G mellemklasse processor, der har 6 GB RAM og 128 GB lager at sprede sig på. Det er faktisk ret flot for prisklassen, for vi stadig ser mange Android telefoner med 4 GB og 64 GB.

Google tilbyder ikke 5G til den lave pris,  hvilket Apple heller ikke gør med sin lille iPhone SE. 5G kommer senere til efteråret og skal koste 150 dollars ekstra – altså 499 USD. D>et kan andre også.

Ligesom Apple tilbyder Google kun en selfie billedskyder på fronten (8 megapixel) og et enkelt kamera på ryggen.

Google har tidligere vist, at man kan lave fremragende kameraer uden at fordele billederne på en hel stribe separate objektiver og sensorer.

Det samme reklamerer Google med på den nye Pixel 4a – ”less is better”, Sensoren er på 12 megapixel og har både Night Sight til dårlige lysforhold, Live HDR+ og Portrait mode, som man kan lave den eftertragtede Bokeh effekt med.

Desuden kan Pixel 4a optage video i 4K med 30 billeder i sekunder (fps) eller Full HD ved 60 fps. Slet ikke så ringe for så billig en telefon.

Batteriet er på ret beskedne 3.140 mAh, men da Qualcomms 700-serie af processorer spiser meget mindre strøm end de kraftigere 8xx-motorer, kan Pixel 4a nok overleve en hel dag uden opladning undervejs.

Opladningen foregår via en USB-C port. Trådløs overførsel af ny energi får man ikke nede i denne prisklasse. Batteriet har dog et kredsløb til hurtig opladning med 18 watt.

Selvfølgelig har Google skåret ned på finesser og features for at skære omkostningerne ned i sammenligning med den dyrere Pixel 4 storebror. Men den nye lille har da f.eks. to højttalere på fronten og det efterhånden lidt sjældne 3,5 mm hovedtelefon-stik.

Det bliver spændende at se, om Google Danmark vil tage Pixel 4a hjem til salg herhjemme. Hvis ja, kan den med sine lave pris og fornuftige udstyr sagtens skabe ravage i mellemklassen….

(Foto: Google)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cap’en er også en maske