Stenen vækker med kaffeduft

Trump vil dræbe TikTok

(Foto: Kon Karampelas / Pixabay)

Millioner af børn og teenagere i USA sender i disse timer vrede tanker mod det Hvide Hus, hvor landets præsident vil forbyde den populære kinesiske TikTok app.

Donald Trump kom med erklæringen i nat dansk tid. Det sker efter måneder med mistanke om, at Kinas myndigheder bruger TikTok til at indsamle personlige informationer om app’ens brugere.

”Hvad angår TikTok, smider vi dem ud af USA. Det sker allerede lørdag (i dag),” sagde Trump til journalister, der fløj med ham ombord på præsidentens Air Force One jumbo.

Trump hævdede samtidig, at han både ret og adgang til at forbyde TikTok på det amerikanske marked.

Det vil enten ske ved at bruge lovgivningen om nødsituationer eller gennem et juridisk dekret.

Præsident Donald Trump vil allerede i dag – lørdag – forbyde TikTok i USA. (Foto: Gerd Altmann / Pixabay)

Ifølge præsidenten vil han ikke lade sig stoppe i sit forehavende af amerikanske virksomheder, der vil købe TikToks aktiviteter i USA.

Dermed henviste Donald Trump til Microsoft, der blot få timer tidligere havde lækket, at man forhandlede om at købe TikToks amerikanske del.

TikTok ejes af softwarehuset ByteDance i Beijing, der efterhånden har samlet over en milliard brugere på verdensplan.

Samtidig har TikTok udviklet sig fra at være en ret simpel app, der kunne optage og dele børns sang og fortællinger via internet – til i dag et næsten komplet socialt medie.

Mange amerikanske analytikere og branchefolk ser TikTok som den måske største trussel mod Facebook.

Ligesom Facebook og Twitter bruges TikTok ikke kun til leg og sjov. TikTok anvendes også i stigende grad til politiske formål- (Foto: Solen Feyissa / Pixabay)

Langt hen ad vejen kan TikTok nemlig appellere til samme publikum som Facebook-ejede Instagram. Det samme gælder for det uafhængige Snapchat.

Det er selvfølgelig også grunden til, at Microsoft kunne være interesseret i at købe TikToks operationer i USA.

Verdens største softwarehus har sovet i timen med hensyn til sociale medier og aldrig været i stand til at bygge en seriøs konkurrent til Facebook og co. Samme skæbne deler Google.

For nogle år siden købte Microsoft Linkedin for at komme ind på det hurtigt voksende marked for sociale medier.

Linkedin har imidlertid sin styrke i professionelle kredse, til jobsøgning, rekruttering osv. Selvom Linkedin har forsøgt sig med features, der appellerer til et bredere publikum, vil det aldrig komme i nærheden af Facebook med Instagram, Whatsapp og Messenger i sin stald.

TikTok er blevet populær blandt især børn og teenagere, fordi app’en gør det nemt at optage og dele små videoer via internet. (Foto: Aaron Weiss / Unsplash)

TikTok forsvarer sig naturligvis med, at firmaet aldrig har stillet data om sine internationale brugere til rådighed for den kinesiske efterretnings-tjeneste. Nu om dage lagres alle amerikanske informationer på servere i USA, forklarer ByteDance.

”Vi har ingen højere prioritet end, at vores brugere får en sikker app-oplevelse,der beskytter deres privatliv,” skriver TikTok i en ny pressemeddelelse.

Det amerikanske militær og dele af den amerikanske central-administration forbød tidligere i år sine ansatte at have TikTok installeret på sine arbejdsgiver-betalte smartphones og tablets.

Amerikanerne er bange for, at kineserne via TikTok kan lokke hemmeligheder ud af brugerne, som kan have betydning for USA’s strategiske planer, økonomi og militære operationer.

Langt hen ad vejen kan Donald Trumps jagt på TikTok minde om den krig, USA fører mod den kinesiske telegigant Huawei.

Også her svirret beskyldninger i luften om, at Huawei ved at installere de nye 5G netværk i mange lande kan lytte med på folks, firmaers og lokale myndigheders mobilsamtaler….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stenen vækker med kaffeduft