Her kan 5 være DJ på samme tid

Bruger dine børn for meget tid på nettet?

(Foto: Microsoft)

 

Det kommer næppe som nogen overraskelse, at børn har brugt meget mere tid på deres mobiltelefon, tablet eller pc, mens Corona pandemien har stået på

Det har de fleste forældre accepteret stiltiende, fordi de selv har haft problemer med at holde deres små aktive, når skoler og børnehaver var lukket.

Diverse analyser har advaret om, at skærm-forbruget har taget overhånd her i foråret. Men ved I med jer selv og jeres børn, hvor mange timer de bruger i f.eks. en smartphone – og hvad de sidder og kigger på?

Har I som forældre forsøgt at danne jer et billede af, hvad der er den rigtige balance mellem fjern-undervisning, sociale medier og populære online spil som ”Fortnite” eller ”Minecraft”?

Well – måske Microsoft kan hjælpe. Verdens største softwarehus har nemlig udsendt den endelige version af sin gratis ”Family Safety” app, der kan downloades til både iPhone og Android telefoner.

(Foto: Microsoft)

”Family Safety” blev lanceret tilbage i marts. Dengang var det kun et begrænset publikum, der kunne bruge app’en – og den kørte som en ufærdig beta udgave. Nu er app’en komplet, og alle kan være med.

Via ”Family Safety” kan forældre f.eks. sætte tidsbegrænsninger for hver enkelt app eller spil, som børnene bruger på deres Android, Windows og Xbox konsoller. iPhone og iPad er endnu ikke med i kontrollen. Sikkert, fordi Apple ikke ønsker en konkurrent som Microsoft komme for tæt på.

Hvis barnet be’r om en forlængelse af app-adgangen, kan forældre med et par klik på deres smartphone udvide spilletiden med f.eks. et kvarter, 30 minutter eller en time.

”Family Safety” kan samtidig sættes op, så forældrene får en e-mail alarm, hver gang barnet  forsøger at købe noget i spillet eller i Microsofts online shop.

Man kan også sætte filtre og begrænsninger op på, hvor børnene må færdes på nettet – og hvad de søger efter. Denne funktion virker dog kun, hvis man har Microsofts egen Edge browser installeret på de enheder, der skal overvåges.

(Foto: Microsoft)

Forældre kan lade app’en overvåge mere eller mindre præcist, hvad børnene foretager sig online. De kan få daglige, ugentlige eller månedlige rapporter pr. email.

Her kan de se en detaljeret oversigt over tidsforbrug pr. enhed, bruger, app og online aktivitet. Tilsammen giver det et godt billede af, hvor mange timer der bliver tilbragt på det dejlige internet.

Ideen fra Microsofts side er ikke at skabe et Orwellsk overvågnings-samfund. Snarere at give bekymrede forældre et værktøj, som de kan bruge i samtaler med børnene om deres online liv og måske alt for mange timer om dagen i en skærm.

Ingen af faciliteterne i ”Family Safety” er banebrydende – andre kan også noget lignende. Desuden er Microsofts kontrol-værktøj til ingen verdens nytte, hvis familien bruger iPhone, iPad eller Mac.

På den anden side kommer ”Family Safety” fra Microsoft, der betyder rigtig meget for mange via sin Office pakke. App’en ventes senere at blive en integreret del af den nye Office 365 Family pakke….

(Foto: Microsoft)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her kan 5 være DJ på samme tid