Hvilken stemme er vigtigst?

Samsung flipper ud igen

(Foto: Samsung)

Samsung er den eneste fabrikant, som har fået (nogenlunde) succes med sine folde-telefoner – Galaxy Fold og Galaxy Z Flip.

Deres priser på langt over 10.000 kroner har i sig selv begrænset købergruppen. Til gengæld havde mediernes interesse ingen grænser.

Samsung fik tykt med omtale, selvom klap-telefoner – hånden på hjertet – ikke er et nyt fænomen. De var faktisk vældig populære, inden Apple overraskede verden med iPhone for 13 år siden.

Samsung har også haft den fordel, at de internationale konkurrenter ikke rigtigt har markedsført deres nye ”folde-foner” på det danske marked. I teorien har Motorola været der med sin Razr, mens Huawei slet ikke har lanceret sin Mate X herhjemme.

(Foto: Samsung)

Rent teknologisk har første generation af Samsungs klap-mobiler også været en skuffelse. Mekaniske problemer og sarte skærme har ikke været gode for imaget.

Nu er Samsung så på vej med anden generation af sine foldbare smartphones. Den dyrere Galaxy Fold 2 kommer til efteråret, mens den lidt mere funky Galaxy Z Flip 5G blev præsenteret i aftes.

Den lander i danske butikker den 7. august og skal koste 12.399 kroner. Det er 700 kroner mere end den første Samsung Galaxy Z Flip.

Den vigtigste forskel på den nye og den gamle model er, at den nye har fået 5G indbygget. Det gør den fremtids-sikker, for i Danmark er det stadig meget begrænset, hvor man kan bruge fremtidens mobilnet. I Helsingør vel kun i lidt bredere målestok.

(Foto: Samsung)

Den anden vigtige nyhed er, at Samsung har lagt den helt nye Snapdragon 865+ processor ombord. Det betyder, at Z Flip er med helt fremme i mobiltelefonernes kapløb.

Sandsynligvis bliver Z Flip 5G den første smartphone på det danske marked, som er udstyret med den nye Snapdragon motor. Den kommer også til at ligge i Samsungs kommende toptelefon Galaxy Note20, der dukker op i august. Også flere andre mobilfabrikanter er på vej.

Når man klapper Z Flip i, står man med en kvadratisk telefon, der både ser lækker og lille ud. Den kan meget let smutte ned i en lomme eller en aftentaske til damerne.

Klapper man telefonen op, kigger man på et 6,7 tommer stort Super AMOLED display. Det er meget aflangt – næsten 22:9 i format – og det viser billeder i Full HD+ kvalitet med 2.636 gange 1.080 punkter.

(Foto: Samsung)

På ydersiden af telefonen sidder så en ekstra lille farveskærm på 1,1 tommer, hvor man kan se f.eks. opkald, emails, batteri-tilstand, klokken og andre notifikationer, når telefonen er lukket i.

Apropos lukket i og lukket op. I sammenfoldet tilstand måler Galaxy Z Flip 73 gange 86 gange 17 mm. Åben er telefonen 167 mm lang og 6,9 mm tyk. Bredden er det samme. Det er vægten også – 183 gram.

Kameraerne på den skægge nye mobil er identiske med forgængerens. Det vil sige en 10 megapixel selfie skyder på fronten og to 12 megapixel objektiver på bagsiden. Samsung kalder dem selv for vidvinkel og super-vidvinkel.

Når man tænker på telefonens pris, er kamera-udbuddet skuffende. Vil man tage skrappe fotos med effekter og under svære lysforhold, bør man vælge en toptelefon i konventionelt design. Klap-ideen kræver kompromis’er.

Det samme gælder Z Flips hukommelse og batteri kapacitet. Standard er 8 GB RAM og 256 GB lager. Batteriet er delt op i to og giver tilsammen 3.300 mAh.

Endelig skal nævnes, at Samsung har forbedret softwaren ret meget i forhold til første udgave af Z Flip, der dukkede op i februar:

Det gælder bl.a. en ny YouTube til Flex tilstand, hvor man anvender den ene halvdel af skærmen til at vise video, mens man kan læse tekster eller kommentere på den anden.

Desuden får køberen af Galaxy Z Flip  etfire måneders gratis YouTube Premium abonnent med i prisen.

Samsung Galaxy Z Flip 5G kommer i de to nye farver Mystic Gray og Mystic Bronze. Som nævnt lander telefonen i Danmark den 7. august til priser fra 12.399 kroner….

(Foto: Samsung)

(Foto: Samsung)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvilken stemme er vigtigst?