Michelle Obama snakker på Spotify

Lenovo racer ind i gamet (opd)

(Foto: Lenovo)

(Opdateret) OnePlus Nord er ikke den eneste nye og spændende mobiltelefon, der har verdens-premiere i næste uge – tirsdag den 21. juli. Dagen efter er Lenovo på spil med en vildt ambitiøs gamer-mobil ved navn Legion.

Mens Danmark er et af de udvalgte lande i verden, hvor OnePlus viser sin nye billig-mobil Nord først, bliver det spændende at se,  om vi får Lenovo Legion at se på vores breddegrader.

Lenovo er et stort navn i pc’er, laptops, tablets og servere, men Lenovos telefoner kender vi kun som Motorola. Smartphones under Lenovo mærket har hidtil været usynlige på det danske marked. Lad os håbe, at ”hidtil” snart er historie, og f.eks. Legion kan gå i krig mod de andre spil-fokuserede mobiler.

Legion vil først og fremmest være den første smartphone, der er udstyret med Qualcomms helt nye Snapdragon 865 Plus processor.

Lenovo telefonen er beregnet til at blive brugt i vandret stilling. Ellers kommer pop-up kameraet i siden i karambolage med brugerens hånd. (Foto: Lenovo)

 

Den er en opgradering af de alle steds nærværende 865’er og er 10 til 15 procent hurtigere på en række detaljer, som er vigtige, når en mobil skal håndtere avancerede computerspil.

OLED-skærmen er på 6,67 tommer og i Full HD+ opløsning – 2.340 gange 1.080 pixels. Mere opsigtsvækkende er, at den er fantastisk hurtig. Hvor OnePlus og Samsung er nået til 90 og 120 Hz refresh rate på deres displays, hopper Lenovo Legion helt op på 144 Hz.

Det betyder, at skærmen opdateres 144 gange i sekundet. Hos almindelige smartphones er det kun 60 gange. Det er noget, der kan ses ved afspilning af video på mobilen –  og ikke mindst i spillene.

Kameraerne på Legion vil nok skuffe foto-fans en smule. Det er ikke her, hvor Lenovo har lagt de fleste kræfter. På forsiden sidder en selfie-skyder på 20 megapixel, der popper op i en motordrevet skuffe i siden – ikke i toppen, som vi f.eks. har set hos OnePlus. På ryggen finder man så to kameraer – ét på 64 megapixel og et vidvinkel objektiv på 16 MP.

Legion telefonen er forsynet med både to batterier og to kølesystener. (IIllustrattion: Lenovo)

Til gengæld sørger Lenovo for, at der hele tiden er rigeligt plads til de data, som processoren skal håndtere. Ikke mange andre mobiltelefoner på markedet kommer med 16 GB RAM som standard, 4, 6, 8 og nogle gange 12 GB har vi set på topmodellerne, men ikke 16.

Lydsiden i Legion skal også flytte grænser for smartphones. Ifølge Lenovo er det industriens mest højt-ydende – både hvad angår lydkvalitet og, hvor højt mobilen kan spille uden eksterne højttalere.

Legion er forsynet med to fremad-rettede højttaler-enheder med metal-membraner og hele syv magneter til at styre enhedernes bevægelser. Desuden skal den integrerede digitale stereo forstærker have ægte Hi-Fi specifikationer.

På pc’er er varmen inden i spil-computeren ofte et stort problem. Derfor har mange fabrikanter indbygget hele køle-anlæg i deres kabinetter. Både med væske og blæsere, der sender kølende luft hen over de hårdt arbejdende processorer og strømforsyninger.

I mobiltelefoner er varmen ikke en helt så voldsom udfordring. Alligevel kappes smartphone fabrikanterne om at finde på køle-kredsløb på minimal plads, som kan holde hovedet koldt på mobilens højt ydende motor.

Der plejer altid at være ekstra lir og lysshow på pc’er og telefoner, der henvender sig til e-sport og gamer-folket. På Lenovos nye Legion er det et neon-lysen “y” logo på bagsiden. (Foto: Lenovo)

Lenovo Legion rummer således hele to køle-systemer med blæser og små rør, der sender kølende væske rundt. 14 sensorer måler temperaturen rundt om i mobilen og sender svalende væske eller luft direkte hen over det ophedede område i næsten ”real time”.

Med 5.000 mAh fordelt på to separate batterier er der godt med energi lagret, men det er også nødvendigt. Den store og lynhurtige skærm trækker masser af strøm. Det samme gør køle-anlægget.

De kinesiske medier, der altid er meget hurtige ude med nyheder, er uenige om, hvor hurtigt Legion kan fylde sit batteri op igen. Nogle siger med 45 watt, hvilket er i topklasse. Andre siger 90 watt. Det vil være super-hurtigt og næsten uden sidestykke i mobilverdenen lige nu.

Hvad Legion skal koste? Well – billig bliver den ikke med al den nyeste teknologi, den indeholder. På det kinesiske marked taler man om 9.999 yuan, hvilket er ret så kostbart ovre i Asien. En europæisk pris kan blive 1.250 euro, hvilket vil svare til ca. 9.500 danske kroner….

(Indledningsfoto til artiklen: Lenovo)

(Foto: Lenovo)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Michelle Obama snakker på Spotify