Her er Googles nye højttaler

Fra action til webcam

Sandsynligvis har I ikke haft den store brug for jeres GoPro Hero kamera i de senere måneder. Corona krisen har jo holdt os hjemme, og action arrangementer med flere deltagere har været bandlyst.

Til gengæld har der været god brug for webcams, når alle lige pludselig skulle skype eller deltage i videomøder. Derfor har GoPro folkene været hurtige og lancere ny software, der forvandler Hero8 Black kameraet til noget mere fredeligt, end det var beregnet til oprindeligt. Nemlig som Webcam til Skype, Zoom, Facebook, Microsoft Teams, Apple FaceTime osv.

GoPro følger dermed i hælene på bl.a. Canon, Panasonic og Fujifilm, der har forvandlet deres dyre spejrefleks-apparater til webcams af vildt høj kvalitet.

(Foto: GoPro)

De japanske foto-fabrikanter har fokuseret på at lave webcams til Windows. Siden i går har Fuji dog også en MacOS udgave af sin app.

GoPro går præcis den modsatte vej. Den første webcam modificering af Hero action kameraet passer i første omgang til Apples MacBooks og iMacs. En Windows version er på vej.

Før forvandlingen fra action- til web-kamera kan lykkes, skal man downloade en gratis firmware opdatering. Man får også brug for en microSD kortlæser til den første opsætning – og et USB-kabel.

Kameraet forbindes derefter til Mac’en via en ledig USB port. Udvidelsen vil dukke op som et kamera ikon i jeres videomøde app. Billed-opløsningen er Full HD – 1.080 punkter – som standard, hvilket er væsentligt bedre end de webcams, der sidder som standard i Apples pc’er.

Én lille irritation er der dog: Webcam udvidelsen fungerer udelukkende med GoPro seneste Hero8 Black Edition kamera. Hvis man har et ældre GoPro, kræves mindst et ekstra mellemled….

(Indledningsfoto til artiklen: GoPro)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er Googles nye højttaler