Disse telefoner købte vi i juni

OnePlus’ nye hedder Nord

Da OnePlus for nogle år siden gjorde sig berømt, var det med en smart og usædvanlig måde at markedsføre sig på. Interesserede kunne ”kun få lov” til at købe en telefon, hvis de stod på en særlig liste over udvalgte. Den liste kunne man søge om at komme på, eller man kunne blive anbefalet af andre, der allerede var inde i varmen.

Denne særlige klub-ånd og fornemmelse af at være noget særligt har OnePlus været dygtig til at dyrke i årene siden da. En aktuel dansk analyse viste således forleden, at OnePlus ejere anbefaler deres telefoner til andre langt oftere end brugere af iPhone og Samsung.

I de senere år har OnePlus vokset sig stor og nævnes i dag i samme åndedrag som giganterne – Apple, Samsung og Huawei – når talen falder på nye smartphones. Til gengæld har OnePlus mistet noget af sin uskyld. Telefonerne er ikke længere specielt billige og ”flagship killers”, der driller giganterne. Den seneste OnePlus 8 Pro er selv et flagskib i både pris og ydelse.

Derfor var det helt forventeligt, at OnePlus ville udvide sit repertoire med en ny familie af billige mellemklasse mobiler. Den fik sit officielle navn i går – OnePlus Nord– og allerede i dag kan interesserede forudbestille et eksemplar. Det gælder bl.a. danskerne.

Snapshot af en OnePlus Nord prototype. (Foto: OnePlus)

De får dog ikke noget at vide om, hvornår de kan få leveret deres Nord mobil. Heller ikke, hvad den skal koste eller hvilke specifikationer den nye telefon disker op med. Man køber nærmest i blinde og skal tilmed lægge 20 euro i udbetaling.

Det første – uoplyste – antal telefoner, man kunne forudbestille her til morgen, var naturligvis udsolgt på få minutter. Kan man ikke vente, til Nord dukker op i butikkerne, vender OnePlus tilbage med 24-timers forudbestillinger igen den 8. og den 15. juli.

Den største spænding samler sig dog om, hvornår OnePlus Nord kan ses og føles og prøves? Er det en helt ny og badebrydende mobil til en meget lav pris, sådan som OnePlus gerne vil have os til at tro? Eller er OnePlus Nord blot en lettere ombygget mellemklasse telefon, der allerede sælges på det kinesiske marked under et andet navn? Det hævder flere store medier i Kina i hvert fald.

Dette hemmeligheds-kræmmeri er en tilbagevenden til 2014, da OnePlus var helt ny. Taktikken skal nok virke og få masser af omtale i medierne. Omvendt vil der nok være mange flere end for fem år siden, der vil være irriterede over fremgangsmåden. De har i forvejen en OnePlus og gider ikke deltage i et kapløb om at få en ny.

https://www.youtube.com/watch?v=01QbnJY9Zlg%20

Meget smart bruger OnePlus også Instagram til at opbygge et ”hype” omkring den nye Nord mobil. I går kom den første video på Instagram, som gav et indblik i den komplicerede proces at udvikle en ny telefon.

OnePlus siger, at videoen er den første af fire. Udsendes de med en uges mellemrum, vil OnePlus Nprd så få premiere sidst i juli. Medmindre da, at OnePlus kører flere parallelle markedsføringer – og det ville ikke overraske, hvis den iderige fabrikant gjorde det.

De sædvanligvis vel-orienterede sociale medier i Kina er ret enige om, at mandag den 10. eller tirsdag den 11. juli er datoen, hvor OnePlus vil præsentere Nord. Det giver dog ingen mening, for hvorfor arranger en forudbestilling den 15, når telefonen har været på markedet i flere dage?

Men – hvad med telefonen selv? Er der ikke sluppet nogen detaljer ud, så folk ikke bare bestiller en ny smartphone i blinde?

(Foto: OnePlus)

OnePlus Nord ventes at få en AMOLED skærm i Full HDF+ kvalitet og omkring 6,5 tommer i størrelse. Batteriet er på mindst 4.000 mAh og kan lades hurtigt op med 30 watt.

Processoren bliver en Snapdragon 765, der har 5G integrereret. Nord får sandsynligvis fire kameraer på ryggen – og som noget ret usædvanligt – to på fronten. Man vil kunne tage selfies med en 24 megapixel skyder og en 8 MP vidvinkel, hvis flere mennesker skal med på billedet.

Prisen er der mange gisninger om. Fabrikanten selv siger, at Nord bliver den første OnePlus telefon til under 500 US dollars i mange år. Nogle analytikere taler om priser helt ned til 300 dollars. Et godt gæt i Danmark vil være 3.000 kroner.

OnePlus har opnået præcist, hvad firmaet har ønsket. Skabt forvirring og opmærksomhed. For nu sidder både vi journalister og tusinder af OnePlus fans ude i stuerne og gætter med. Interessen for iPhones, Galaxies eller Huawei ser dalet mærkbart. Alle taler om Nord…..

(Indledningsfoto til artiklen: OnePlus)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse telefoner købte vi i juni