Telenor går i boksen (opd)

Sådan bliver de nye iPhone 12 opd)

(Opdateret) Alle kan blive enige om, at Apple kommer med iPhone 12 til efteråret, men ingen kan gå i sync om, hvornår næste generation Apple telefoner dukker op.

Her i foråret har Corona pandemien nemlig betydet en masse forsinkelser på de kinesiske fabrikker, hvor Apple var i gang med at forberede masse-produktion og slut-afprøvning af iPhone 12.

Da den lille iPhone SE kom på markedet midt i Corona krisen, var det en telefon, som var gjort færdig og klar, inden den farlige virus fik lukket både kinesiske fabrikker og lammet samfundene i resten af verden.

Helt anderledes med iPhone 12, der burde ligge på hurtigt-løbende samlebånd lige nu, hvis den skal være klar i større antal til Apples traditionelle premiere i september.

Her kan man tydeligt se de tre forskellige størrelser på fire modeller iPhone 12. Desuden ser man variationer i kamera bestykningen. (Foto: EverythingApple Pro)

I de senere uger har den kinesiske del af internet været fuldt af prognoser. Den ene dag sagde de, at Apple var nødt til at skubbe iPhone 12 til oktober eller november. For ugen efter at blæse ud, at iPhone 12 nok skal blive klar til midten af september.

Vi får se, og indtil invitationen til at deltage virtuelt i eventet dukker op i min e-mail indboks, vil jeg nøjes med at gætte på, hvad de nye iPhone 12 mobiler kommer til at indeholde. Det er trods alt vigtigere end den dato, man kan købe telefonen i sin Apple butik.

Her kommer så en oversigt over de vigtigste informationer, der hidtil er lækket ud om iPhone 12. De kan ændre sig mange gange inden september, men de giver et godt fingerpeg om, hvad vi kan glæde os til at teknologiske lækkerier:

Apple kommer ikke med tre, men med fire iPhone 12 modeller. Spørgsmålet er, om alle får 5G telefoni ombord. Mange analytikere mener, at kun de to dyreste vil have 5G. De to billigere varianter har ”kun” 4G som hidtil. Navngivningen bliver iPhone 12, 12 Max, 12 Pro og 12 Pro Max.

Dette smukke forslag til udseendet af iPhone 12 er leveret af BenGeskin X @smazizg.

Alle iPhone 12’ere kommer muligvis uden oplader i æsken, siger nogle nye rygter. Apple vil spare dem væk, når nu Apple alligevel skal følge EU’s regler om, at opladere kan bruges på kryds og tværs af mobilmærker. Lad os se.

Den ”lille” iPhone 12 kan vælges med skærme på enten 6,1 eller 5,4 tommer. Displayet på iPhone 12 Pro er 6,1 tommer, mens Pro Max får en skærm på hele 6,7 tommer. Som noget nyt er alle iPhone 12 displays af OLED typen. Farvel til LCD.

De to store iPhone 12 Pro og 12 Pro Max mobiler får skærme med lynhurtig opdatering på 120 Hz – nyt billede 120 gange i sekundet. Dermed følger Apple i hælene på bl.a. OnePlus og Samsung, der allerede har 120 Hz mobiler på det danske marked.

Alle iPhone 12 modeller udstyres med Apples seneste nye A14 Bionic processor, der fremstilles i 5 nm teknologi. Den er med andre ord meget hurtig. Den seneste iPhone SE har fået sammme A13 chip som sidste år iPhone 11 telefoner. De må være ”outdated” nu.

Den billige og bedst sælgende iPhone model får kun to kameraer på ryggen at gøre godt med. Prismæssigt ventes 4G udgaven af iPhone 12 at begynde ved – for Apple – ganske billige 549 USD eller ca. 3.700 kroner. 5G varianten skal koste fra 649 dollars eller ca. 4.400 kroner.

Internet vrimler med mange, mere eller mindre gode simulationer af, hvordan de nye iPhone 12 mon kunne se ud. Dette nye forslag stammer fra EverythingApple Pro på Youtube.

Apples nye iPhone Pro med 6,1 tommer skærm skal kunne fås med op til 6 GB RAM og 512 GB lager. På ryggen sidder to kameraer plus en LiDar sensor til dybde-forbedring. Priserne begynder ved 999 dollars eller ca. 6.750 kroner for en variant med 6 og 128 GB. Ikke billigt.

I dag kom det så frem, at Apple vil forbedre video-optagelsen markant – nok især på sine to dyreste iPhone 12 modeller. De vil have kameraer og software indbygget, der kan udnytte evnerne i den nye A14 Bionic processor helt ud i hjørnerne.

Således regner analytikerne med, at iPhone 12 Pro og Pro Max kan indspille 4K video med både 120 og 240 billeder i sekundet (fps).  I dag er 4K med 60 fps det maksimale. Vil man op på 240 fps, må man hoppe ned på Full HD i opløsning.

Endelig er der jumbo iPhonen. Igen i år har Pro Max en Super Retina XDR OLED skærm på 6,7 tommer. Den kommer i tre hukommelses-varianter. Alle har tre kameraer og en LiDar sensor. Sidstnævnte blev introduceret på iPad Pro sidste efterår.

Til sidst det evige spørgsmål hvert år – hvilke farver kan jeg købe min nye iPhone i? Holder rygterne, kan iPhone 12 købes i space gray, sølv, gylden og midnight green. De dyrere Pro og Pro Max kommer også i en marine-blå variant…..

(Indledningsfoto til artiklen: ConceptsiPhone / YouTube)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Telenor går i boksen (opd)