Her er Samsungs nye smart-ur

Enduro til de rå opgaver

Acer hører ikke længere til de pc-mærker, som vi hører så meget til længere på vores breddegrader. Lidt ærgerligt, fordi computerne fra Taiwan har et godt ry, og de plejer at ligge i den nedre end af Top-5 eller -6 over de mest solgte til danskerne.

Acer forsøger sig nu med en stærkere satsning på de mere hårdføre pc-brugere iblandt os. De fire nye Acer Enduro laptops og tablets er ”håndværker-maskiner”, der kan tåle lidt af hvert og fortsætte med at arbejde trods bump, vand og snavs.

Dem er der selvfølgelig ikke kun håndværkere, ingeniører eller arkitekter, der har brug for på en byggeplads. Disse ”ruggedized” laptops tiltaler også sejlere, campister og ekstrem-sportsfolk, ligesom de anvendes af f.eks. militærfolk, politiet og nødstjenester.

Acer Enduro N7 kommer pakket solidt ind. Laptoppen opfylder derfor både IP64 specifikationerne for vand og støv samt de militære MIL-STD-810G krav for stød og fald. (Foto: Acer)

Selvfølgelig er de nyeste Enduro laptops og tablets ikke så lette og elegante som deres søskende til hjemme- og kontorbrug. Enduro’er er pakket meget bedre ind, så de er helt vandtætte efter IP-standarden og støjsikre jf. de militære MIL-STD 810G specifikationer.

Indendørs i den nye topmodel Acer Enduro N7 sidder en ottende generation Intel Core i5 processor,, Windows 10 Pro, og en 14 tommers skærm i Full HD kvalitet.

Fremfor en højere hastighed har Acer satset på, at displayet kan aflæses under alle lysforhold. Skærmens lysstyrke er derfor hævet til 700 nits, hvilket skulle være fuldt brugbart selv i direkte sollys.

Acer Enduro N7 kan selvfølgelig også begå sig indendørs i mere nålestribede miljøer. (Foto: Acer)

Det integrerede batteri klarer 10 timer på en opladning, men det er ikke det vigtigste. Modsat de fleste andre laptops kan man meget nemt udskifte batteriet på Enduro. Laptoppen ikke engang slukker, mens det foregår. Et lille nødbatteri indeni laptoppen holder den kørende, mens der bliver lagt et nyt og stort i.

Den nye super-solide Acer kommer også med fingeraftryks-skanner og Enduro Management Suite. Sidstnævnte gør det muligt at fjernstyre laptoppen og f.eks. konfigurere porte, kameraer og genvejs-taster fra centralt hold.

Lillebror Enduro N3 er godt nok mindre rent fysisk, men indeholder faktisk en kraftigere processor – nemlig Intels nyeste 10. generation Core i7 chip med 32 GB RAM, en terabyte SSD-disk og et Nvidia GeForce MX230 grafikkort. Det er rigtigt meget for en laptop i felten.

Acer forestiller sig, at den lille Enduro N3 laptop kunne være oplagt til pressefotografer. (Foto: Acer)

Selvom den lille Acer er pakket solidt ind på alle ledder og kanter, er den kun 25 mm tyk og vejer under to kilo. Skærmen ligger beskyttet bag Gorilla Glass, og batteriet overlever 13 timer på en opladning.

Som supplement til de nye Enduro laptops har Acer lanceret to Windows-baserede tablets, der også kan tåle lidt af hvert. Desuden har Enduro T5 og T1 den fordel, at deres skærm kan betjenes med handsker på.

Acer Enduro T5 disker op meden 10 tommers skærm og en 7. generation Intel Core m3 processor. Den er vand-, stød- og støvtæt efter IP65 og MIL-STD 810G. Desuden kan tablettens batteri nemt udskiftes uden at slukke maskinen, når det er løbet tør efter 10 timers hårdt arbejde.

Acers Enduro t5 tablet til Windows kan tåle både vand, snavs, stød og fald. Nyheden kan også betjenes med handsker. (Foto: Acer)

Endelig er der Enduro T1 tabletten, der er lidt mere smalbrystet i power med sin Intel Celeron processor. Til gengæld kan den udvides med et tastatur, hvad der sandelig også kan være praktisk. Skærmen er på otte tommer. Styresystemet er Android, og I1 opfylder IP54 for vand og støj samt MIL-STD-810G for stød og fald.

De fire solide Acer nyheder skal komme på markedet ultimo juni eller primo juli. De danske priser er endnu ikke oplyst på Acers hjemmeside. Enduro N3 laptoppen er den eneste med angivet købssum – nemlig 999 euro eller ca. 7.500 kroner….

(Indledningsfoto til artiklen: Acer)

Acers nye supersolide Enduro T1 Android tablet kan udvides med et tastatur. (Foto: Acer)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er Samsungs nye smart-ur