RespoLab fjerner 99,97 pct. virus

Vis kørekort med telefonen

Vi kan efterhånden bruge vores mobiltelefoner til utroligt mange ting. Tage billeder, betale regninger, åbne døre, vise biograffilm, tjekke vores helbred, fungere som diktafon – og snart kan de også fungere som digital nøgle til BMW biler.

De har dog stadig ét stort hul. De kan ikke fungere som officiel identifikation over for myndigheder. Lad det være som pas eller som kørekort.

Den manko har tre store teleselskaber i Sydkorea nu sat sig for at udslette. De har i fælleskab udviklet en app, der kan fungere som et digitalt kørekort til biler, motorcykler, lastvogne osv.

Næste gang, man bliver stoppet af politiet i Sydkorea, skal man altså ikke rode efter sit klassiske kørekort i lommer og tasker. Mobilen har man jo alligevel liggende fremme – og dér ligger kortet på fremover.

Sydkoreanerne vil også bruge nyheden som bevis for, at mobilbrugeren har en bestemt alder. Hvis man har kørekort, må man være gammel nok til f.eks. at købe spiritus og tobak i supermarkeder og kiosker.

Nu har sydkoreanerne fået lagt deres bilkørekort digitalt på mobiltelefonen. Det næste bliver vel deres rejsepas. (Foto: SookyungAn / Pixabay)

Teleselskaberne KT, SK Telecom og LG Uplus vil integrere det digitale kørekort i deres allerede eksisterende PASS app, som f.eks. bruges til mobile betalinger. Sydkoreas politi har tjekket sikkerheden i det nye kørekort og godkendt teknologien.

Fra juli vil alle kørekort, der skal fornyes eller gen-udstedes, blive placeret på ejernes smartphone. I løbet af nogle måneder vil også unge, som lige har bestået køreprøven, komme med ombord. Desuden kan interesserede naturligvis – mod betaling – få deres gamle kørekort flyttet over på deres mobil.

Det digitale kørekort viser både brugerens navn og billede på skærmen. Desuden kan butikker og myndigheder skanne en QR kode og en stregkode, der gemmer på flere personlige informationer.

Teleselskaberne har lagt den seneste block chain teknologi i app’en for at beskytte følsomme data. Derudover kan app’en kun bruges på én mobil, der får konstant skiftende koder og animationer, som gør det svært at affotografere eller kopiere indholdet….

(Indledningsfoto til artiklen: SK Telecom)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RespoLab fjerner 99,97 pct. virus