Nye ”tænkepadder” kan støje mere

Vask hænder med dit Apple ur

Apples populære Watch ur kan en masse ting, men ikke uden hjælp fra app-udviklere udefra. Apple selv leverer kun en basis med hardware og styresystem.

Sådan har det været hidtil. En situation, der har været super for uafhængige softwarehuse. De har spundet guld på, at Apple sælger millioner af Watches, samtidig med at køberne bliver mere og mere krævende med hensyn features og funktioner.

På sin WWDC20 udvikler konference, der kører lige nu, viser Apple, at man også godt kan selv. Den næste og syvende udgave af styresystemet watchOS satser nemlig meget mere på det fitness fokuserede publikum og indeholder bl.a. Apples eget søvn management og en app, der holder øje med, om man vasker hænder ofte nok.

Hånd-vaske funktionen har Samsung allerede for et stykke tid siden vist til sine Galaxy Watch ure, men mon ikke den bliver meget mere udbredt med Apple?

Man skal jo bl.a. tænke på, at USA er det land i verden, der har flest Corona smittede mennesker. I den forbindelse er det jo meget praktisk, at uret minder bæreren om, at han eller hun skal skrubbe eller desinficerede forpoter oftere end før.

Ved at måle på brugerens håndbevægelser, fugtigheds-sensorer og urets indbyggede mikrofon konstaterer Apple Watch automatisk, om bæreren er begyndt at vaske sine hænder,. Derefter tæller uret ned i 20 sekunder, så man ved, hvornår håndvasken har varet længe nok.

Apples nye søvn-app i watchOS 7 måler og analyserer brugerens sovevaner. Det gør den ved at holde øje med bærerens mindste bevægelser, mens vedkommende snuer – såkaldte ”micro movements.”

Samtidig slukker uret for de fleste andre funktioner og dæmper lyset i displayet, mens man sover. Når man vågner op, fortæller uret, hvordan søvnen er gået. Det sladrer også slags, om uret trænger til opladning.

Vasker du hænder ofte og længe nok. Meget aktuelt i vores Corona tider. Apples nye watchOS 7 hjælper med at huse hånd-hygiejnen. (Foto: Apple)

Til det mere hensynsfulde hører nye alarm-typer, der bruger rytmiske vibrationer og blide toner til at vække sin bruger – og kun ham eller hende. Den bedre halvdel i dobbeltsengen bliver ikke generet – lover Apple.

Apples hidtidige Activity app bliver omdøbt til ”Fitness”. Den hjælper med at få et mere klart og strømlinet overblik over ens daglige vaner – både de gode og de dårlige. Dertil kommer flere motions-aktiviteter til f.eks. dans, core, functional strength og selv øvelser til nedkøling efter en hård omgang fitness.

Det nye watchOS 7 får samme cykel-app, der kendes fra iOS 14 til iPhone. Desuden rummer Apple Watch en ny høre-alarm, der indikerer, når man har nået den ugentlige mængde lytning i øre- og hovedtelefoner, som FN’s sundheds-organisation WHO mener er tilstrækkelig.

WHO mener, at en person kan tåle 40 timers musik og tale ved 80 dB lydtryk om ugen, uden at det skader vedkommendes høre-evne. I app’en kan brugere løbende tjekke, hvor længe de har været udsat for høj musik.

Apple Watch får flere nye fitness-relaterede øvelser som standard – f.eks. dans. (Foto: Apple)

Nyt er tillige, at man fremover kan dele sine skærm-opsætninger med vennerne. Display designs er bl.a. suppleret med et Chronograph Pro layout med tachy-meter, der får Apple Watch til at ligne et dyrt sportsur fra Schweiz. Endelig kommer Watch med Siri oversættelser direkte på uret.

WatchOS 7 er straks tilgængelig for app-udviklere. En ufærdig beta-udgave kan downloades fra juli, mens det færdige styresystem vil være klar klar efter sommerferien.

Glæd jer dog ikke for tidligt, hvis I har et ældre Apple Watch på armen. Den nye version af styresystemet fungerer kun på ure fra Series 3 og opefter. De første ure fra Series 1 og 2 bliver sendt ud i mørket.

Og til sidst – hvad med et nyt Apple Watch? Det viste Apple ikke under WWDC20 konferencen, men mon ikke næste generation ur dukker op sammen med iPhone 12 til september eller oktober. Navnet bliver vel Apple Watch Series 6 og byder bl.a. på længere batteri-levetid og nye smarte armbånd….

(Indledningsfoto til artiklen: Apple)

Apple Watch får nu samme avancerede cykel-app, der kendes fra iPhone. (Foto: Apple)

Fremover kan man dele de digitale urskiver med andre, som man har designet til sit Apple Watch. (Foto: Apple)

Apple kommer nu med en avanceret søvn-app til Watch og iPhone. (Foto: Apple)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye ”tænkepadder” kan støje mere