Apple dropper Intel motorer til Mac

Disney+ åbner i Danmark 15. september

Netflix, HBO og de danske streaming tjenester fra f.eks. YouSee og Viasat kan se frem til øget konkurrence fra den 15. september. Da åbner Disney omsider sin ”plus” kanal på det danske marked.

Disney+ kører allerede i flere af Europas store lande og skulle egentlig have haft premiere i Danmark her i sommer. I maj besluttede Disney koncernen imidlertid at skubbe lanceringen – bl.a. for ikke at beslaglægge kapacitet på Europas internet, som bedre kunne bruges til Corona-relevante tjenester.

På verdensplan er har Disney+ på få måneder hentet 54,5 millioner betalende abonnenter. De har bl.a. ladet sig lokke at det store udvalg af de elskede Disney klassikere, som nu tilbydes til streaming.

Ud over Disneys tegne- og børnefilm rummer streaming-kanalen også Marvel tegneserierne, National Geographic og Pixar, hvor kæmpe-træffere som ”Toy Story”, ”Cars”, ”Find Nemo”, ”Monsters Inc” eller ”IDe Utrolige.”

Disney har desuden flyttet ”Star Wars” filmene til sin egen kanal. De lå tidligere hos Netflix, som dermed mistede en stor attraktion i sit repertoire.

“Toy Story” filmene kommer i tv-streaming med den nye Disney+ kanal. (Foto: Disney)

Netflix lider dog næppe nød af den grund. Både i Danmark og i mange andre lande har Netflix haft en stor fremgang i foråret, fordi så mange mennesker måtte blive hjemme fra arbejde og derfor havde god tid til at se film og tv-serier.

En af de store nyheder hos Disney+ er film-udgaven af den succesrige Broadway musical ”Hamilton”. Den har premiere på streaming-kanalen den 3. juli. Efter sigende har Disney+ betalt 75 millioner dollars – ca.   kroner – for at sikre sig rettighederne.

Når Disney+ åbner i Danmark den 15. september, bliver det til priser fra 59 kroner om måneden. Tegner man abonnement for et helt år, koster det 589 kroner.

Det er ikke oplyst, hvorvidt Disney vil tilbyde en gratis introduktions-periode for at lokke kunder til I USA har det hidtil været en uge, men den har Disney netop streget.

Samme dato som i Danmark åbner Disney+ i Grønland, Sverige, Island, Portugal, Finland, Belgien og Luxembourg.

(Indledningsfoto til artiklen: Disney+)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple dropper Intel motorer til Mac