Disney+ åbner i Danmark 15. september

Brug iPhone som bilnøgle

Trådløse bilnøgler er der ikke noget nyt i. De fås allerede i dag til adskillige dyre bilmodeller. De er sådan set smarte nok, men kræver fortsat, at man har et ekstra nøglekort på sig. Man sparer kun den fysiske nøgle.

Google og flere japanske bilfabrikanter har længe puslet med systemer, der kan få Android smartphones til at fungere som digitale bilnøgler. Mobilen har man jo alligevel altid på sig, og den kan integreres med bilens musik- og info-skærm.

Nu bliver Android og de fleste bilfabrikker imidlertid overhalet indenom af Apple og BMW. De to er nemlig gået sammen om markedets første fuldt digitale bilnøgle, der ligger som en app på iPhones.

(Foto: BMW)

BMW’s nye Digital Key for iPhone kan ikke kun bruges til at åbne og låse bildøre. Den kan også starte motoren og forbinde sig trådløst til ”bimsens” infotainment system. Desuden kan flere familie-medlemmer eller kolleger deles om den digitale bilnøgle.

Når man først har sat sig i BMW’en, placeres iPhone telefonen i en særlig holder, hvor den samtidig bliver ladet op. Derefter trykker man på en ”start” knap på skærmen, og man kan køre afsted.

Opsætningen af den nye bilnøgle foregår via BMW’s egen Smartphone app. Den kan håndtere nøgle-adgang til fem ekstra personer via iMessage, ligesom man kan indstille særlige begrænsninger og krav til den enkelte fører.

(Foto: BMW)

Lader man f.eks. BMW’en køre af purunge og uerfarne bilister, kan man via app’en og den digitale bilnøgle sætte en lavere topfart, skrue ned for hestekræfterne eller sætte et maksimalt lydtryk for musikken i bilkabinen.

Meget smart har Apple og BMW været opmærksomme på, at iPhones har det med at løbe ret hurtigt tør for batteri – og med en død mobil kan bilen jo hverken åbnes eller startes. I den digitale bilnøgle sidder derfor en strøm-reserve, der får iPhonen til at fungere i fem timer, efter at batteriet egentlig er tømt.

Og hvad med sikkerheden? Både iPhones og bilnøgler til dyre BMW’er er eftertragtede hos lommetyve. Nyhedens data lagres heldigvis i mobilens “Secure Element” område, hvor man kun kan få adgang via Apple Wallet med koder.

(Foto: BMW)

Den digitale bilnøgle fungerer sammen med iPhone Xr, Xs og nyere modeller som f.eks. iPhone 11. Desuden er nøglen kompatibel med Apple Watch serie 5 eller nyere.

Hos BMW vil man kunne bruge sin iPhone som nøgle til en række forskellige bilmodeller, der dog skal være produceret efter den 1. juli 2020. Ældre BMW’er er udelukket….

Indledningsfoto til artiklen: BMW)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disney+ åbner i Danmark 15. september