Smart nyhed for ikke-rygere

Facebook hader hadetale

Facebook og andre sociale medier har et stigende problem med brugere, der udtrykker deres uforbeholdne meninger via indlæg med racistisk indhold, hadetale, propaganda osv.

Alene Facebook har i årets første tre måneder slettet 9,6 millioner poster med ulovligt indhold – først og fremmest hadetale. I oktober, november og december var det kun 5,7 millioner.

Næsten 4,7 millioner af de fjernede indlæg stammer fra organiserede hade grupper, der bruger sociale medier til at sprede deres synspunkter til et stort antal mennesker.

Det fortæller Facebook i sin netop udgivne ”Community Standards Enforcement Report”, som verdens største sociale medie laver hvert halve år.

(Infografik: Statista.com)

Facebook bruger bl.a. kunstig intelligens til automatisk at identificere billeder og tekst, der strider mod mediets indholds-regler. Denne teknologi er blevet forbedret meget igennem de senere måneder:

”Vi er i dag i stand til at opdage tekster, der er integreret (embedded) direkte i billeder og videoer. Vores teknologi kan også bedre forstå den fulde sammenhæng, som de ulovlige ord og vendinger er en del af,” forklarer Facebook.

Det sociale medie har bl.a. skrevet ny software, der kan matche indhold, som er identisk eller næsten identisk med billeder, video, tekst og lyd, som allerede tidligere er blevet slettet.

Den nye rapport afslører, at 88,3 procent af al hadetale bliver fjernet, inden Facebook brugere selv opdager det og anmelder det ulovlige indhold….

(Indledningsfoto til artiklen: Glen Carrie / Unsplash)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart nyhed for ikke-rygere