B&O bliver sporty

De sælger bare allermest

Helt ufortjent har Aldi et lidt dårligt ry blandt danske forbrugere. Derfor er det aldrig lykkes den tyske discount kæde at få rigtigt fodfæste og køre med overskud i Danmark.

Helt anderledes i udlandet, hvor Aldi er en forrygende god forretning, der har gjort sine ejere – Albrecht familien – til nogle af de rigeste mennesker i Tyskland og Europa.

Aldi ligger også i Top-10 over verdens største detail-handels-kæder. Her ligger Aldi på en ottende-plads med en omsætning på 110,6 milliarder US dollars eller ca. 750 mia. kroner. Det viser en ny rapport fra analysefirmaet Kantar.

Aldi må dog se sig distanceret af en anden tysk discount-kæde, som vi også kender fra det danske gadebillede. Nemlig Lidl. Alle andre detail-giganter på den globale Top-10 er ikke direkte repræsenteret med egne butikker i vores lille land.

(Infografik: Statista.com)

Lidl gemmer sig i den anonyme Schwarz Group, der ligger på en global fjerdeplads med en omsætning på 133,3 milliarder dollars – ca. 900 milliarder kroner. Ud over Lidl omfatter gruppen også de tyske Kaufland supermarkeder.

Analytikerne fra Kantar vurderer, at discount supermarkeder ikke har været ramt så voldsomt af COVID-19 krisen som special-forretninger. Folk har stadig haft brug for mad og drikke, mens de måtte sidde hjemme fra arbejde. Til gengæld er det gået hårdt ud over f.eks. tøj- og skobutikker.

Corona krisen har samtidig gjort de store endnu stærkere, mens de små forretnings-drivende må dreje nøglen om. Verdens to største i detailhandel – Walmart og Amazon – har fået skrammer, men ikke mere….

(Indledningsfoto til artiklen: Frankie Cordoba / Unsplash)

Mens discount supermarkeder vinder frem i disse Corona tider, har specialforretninger med f.eks. tøj, sko og tasker det svært. (Foto: Kantar)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

B&O bliver sporty