Den er gal med statens it

Her er PlayStation 5 (opd)

Så skete det. Sent i aftes dansk tid præsentede Sony ikke kun 25 nye computerspil, der ligger klar til den kommende PlayStation 5 (PS5) spillekonsol. Sony viste også, hvordan den nye konsol kommer til at se ud.

Til gengæld fik vi ikke at vide præcist, hvilken dato PS5 kommer i handelen – helt sikkert i god tid til julehandelen. Sony ville heller ikke fortælle noget om prisen på de nye spillekonsoller. Der kommer nemlig ikke kun én, men to modeller af PlayStation 5.

Sonys topchefer har tidligere udtalt, at PS5 ikke nødvendigvis behøver at være den billigste spillekonsol på markedet. Ergo bliver nyheden næppe billig. Måske omkring de 3.500 kroner.

(Foto: Sony)

På den anden side kommer PS5 til at konkurrere direkte med Microsofts ligeledes helt nye Xbox X om julegave-indkøbernes gunst. I den forbindelse vil det altid være en fordel at være den billigste af rivalerne.

Måske derfor vil Sony ikke allerede nu afsløre noget om den officielle pris. Så ville Microsoft få mulighed for at justere på, hvad folk skal betale for Xbox X.

Under alle omstændigheder har spil-fans en masse at glæde sig til. Julen og månederne efter vil ikke kun præsentere spændende ny hardware, der katapulterer spille-konsoller op i samme ydelses-mæssige klasse som dyre e-sport pc’er. Flere af de nye spil er samtidig forrygende flotte og har bedre grafik, end vi nogensinde før har set fra en konsol til hjemmebrug.

Lad os begynde med udseendet. Det ser helt anderledes ud, end tidligere spionfotos har vist. PS5 ligner nærmest en skyskraber i moderne arkitektur. Konsollen er høj, slank og skal stå på højkant. Faktisk ligesom en stor pc, man har stående under skrivebordet.

Man vil kunne få den nye PlayStation i to versioner. Den dyre hedder bare PS5 og kommer med et Ultra HD Blue-ray afspiller i. Den billigere variant hedder PS5 Digital Edition og klarer sig uden disk-afspiller. I stedet downloader man sine spil fra internet.

Sony fortalte ikke meget om de tekniske specifikationer på PS5. Dem kender vi imidlertid en del af siden marts. Processoren er således en 64-bit Ryzen Zen 2 fra AMD, der assisteres af en AMD Radeon RDNA 2 grafikchip. Der vil være 16 GB lynhurtig DDR6 RAM ombord og en lige så rap SSD-disk på 825 GB:

(Foto: Sony)

Til gengæld har vi nu set ægte Sony billeder af den nye ”DualSense” kontrol-enhed. Den suppleres af en Media Remote, der bruger deres konsol som en slags multimedia central – en ”hub” – i hjemmet.

Sony kommer også med DualSense ladestation, der kan pumpe ny energi i to controllere ad gangen. Den supplere så af et trådløst Pulse 3D headsæt, som leverer 3D lyd og indeholder flere støj-reducerede mikrofoner.

Ligesom forgængeren PS4 har den nye PlayStation to separate kameraer, der kan levere billeder i Full HD kvalitet (1.080 punkter). Sammen med hovedtelefonerne skal de bruges til at vise spillerens ansigt i games, der vises som live stream. Mon ikke der også kommer spil, hvor disse features kan udnyttes til Virtual og Augmented Reality?

Som nævnt viste Sony i aftes korte glimt af 25 nye spil, der er skrevet specielt til PS5. Nogle af dem er opgraderinger af velkendte PS4 titler, mens andre er helt nye.

Et af dem, der imponerede med en rigtig flot grafik og animation, var ”Horizon Forbidden West.” Det er efterfølgeren til rolle-spillet ”Horizon Zero Dawn.” I det nye spil skal heltinden Aloy søge videre efter sin forsvundne civilisation – denne gang under vand….

(Indledningsfoto til artiklen: Sony

Et af de flotteste nye PS5 spil, der blev vist, var “Stray”. Det handler om en herreløs kat. (Foto: Sony.)

Her er de nye trådløse Sony 3D hovedtelefoner til PS5. (Foto: Sony)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den er gal med statens it