Hade-tale vokser på Facebook

Telenor hopper på fiber i Nordjylland

Fra i dag får 300.000 adresser i Nord- og Midtjylland mulighed for at få lynhurtige internet-forbindelse på f.eks. 1.000 Mbit i sekundet.

Det sker, når fiberselskabet Norlys åbner sine kabler for Telenor. Den tredje part i samarbejdet er OpenNet, som står for den praktiske implementering via sin uafhængige system-platform.

Samarbejdet dækker, hvad der svarer til en fjerdedel af Danmarks areal. I første omgang er det telekunder i det tidligere Eniig fiber-område, som får glæde af, at Telenor nu er ”live” til syede i deres område.

Norlys udvider med 50.000 nye adresser, der i løbet af 2020 får adgang til hurtigt bredbånd via fiberkabel. (Foto: Daniel Dino-Slofer / Pixabay)

I praksis vil det sige Herning, Hobro, Holstebro, Horsens, Silkeborg, Skive, Viborg, Aalborg (syd for Limfjorden) og områderne omkring disse byer.

For den almindelige internet-kunde i Nord- og Midtjylland betyder adgangen til fibernet fra Telenor, at der nu kommer langt større konkurrence på markedet.

Helt konkret dukker den op med Telenors bredbånds-produkt, MaxSpeed. Det tilbyder bl.a. markedets hurtigste internet-hastigheder på op til 1.000 Mbit pr. sekund.

300.000 telebrugere i Midt- og Nordjylland har fra i dag adgang til Telenors superhurtige MaxSpeed internet forbindelser. (Foto: Telenor)

Det kan lyde som en vild høj hastighed, men den er blevet meget mere aktuel i denne Corona-prægede periode, hvor mange har skullet arbejde hjemmefra i stedet for at tage på kontoret hver dag.

Norlys, der blev skabt gennem en fusion af Eniig og SE, har travlt med at udvide sit fibernet i det jyske. Alene i år vil 50.000 nye adresser få adgang til hurtigt bredbånd med internet, tv, streaming tjenester osv.

Norlys ejer bl.a. Stofa og Boxer. Selskabet har base i Silkeborg og 2.500 medarbejdere….

(Indledningsfoto til artiklen: Telenor)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hade-tale vokser på Facebook