MediaTek viser Dimensity 1000+

Her er en mobil for te-elskere

I Kina er Meizu et pænt stort navn i mobiler. Ikke helt i klasse med Huawei, Xiaomi, Honor, Vivo eller Oppo, men på etagen lige nedenunder. Her finder vi f.eks. Redmi, Poco, Nova, Qooo eller OnePlus.

I Tyskland og England bliver der solgt en del Meizu’er, fordi telefonerne som regel er ret billige i forhold til de kræfter, de tilbyder. Helt i stil med OnePlus, der længe blev markedsført som ”flagship killer”, inden OnePlus’ egne mobiler selv blev flagskibe.

Ligesom OnePlus er Meizu kravlet op ad pris-skalaen med sin helt nye ”17” serie, der indeholder alt det, som en moderne toptelefon skal indeholde. Inklusive naturligvis 5G telefoni.

Meizu producerer 17 i fire forskellige varianter. Der er den almindelige 17’er. Så er der en Pro model og to special-udgaver, hvor den ene henvender sig til kunst-liebhavere og den anden til fans af kinesiske hangarskibe.

For kunst-interesserede og tilhængere af asiatiske te-ceremonier tilbyder Meizu sin nye 17-mobil i en særlig version i keramik og en 1.000 år gammel grøn farve. Den medfølgende bæreæske er udført med ægte kinesisk silke på indersiden. Med i priser følger også en håndlavet tekop. (Foto: Meizu)

De nye Meizu’er kommer (naturligvis) trillende med Snapdragon 865  processor, hurtig DDR5 RAM, UFS 3.1 til at styre lageret, 90 Hz skærm, hurtig opladning med og uden kabel samt fire kameraer på ryggen. Hoved-skyderen er på 64 megapixel.

Rent teknisk er der ikke meget forskel på de enkelte modeller. Pro’en har lidt mere lager som standard, et bedre vidvinkel objektiv og en 3D sensor (ToF) i stedet for et makro-kamera til nær-optagelser. Desuden har kun Pro modellen trådløs opladning med 27 watt.

Skærmen er den samme overalt. En AMOLED type på 6,6 tommer og Full HD+ grafik med 2.340 gange 1.080 punkter. Displayet opdaterer 90 gange i sekundet (Hz) mod normalt 60, hviket også er almindeligt på topmobiler i dag. Det samme er fingeraftryks-skanneren, som ligger gemt i selve skærmen.

Modsat mode-trenden har Meizu ikke forsynet sin nye 17-telefon med en skærm, der flyder ned ad siderne. I stedet kan man tydeligt se tynde rammer omkring Meizus display. Det er en smagssag, men man kunne godt forestille sig, at Meizus skærm er mere hold

Meizu 17 skal levere top-præstationer til en meget lav pris. (Foto: Meizu)

 

På det kinesiske marked skal Meizu 17 kunne købes for 3.699 yuan. Det svarer til 3.850 kroner. Selv med EU’s import-told og den høje danske moms vil telefonen kunne sælges til en attraktiv pris herhjemme. Pro modellen koster direkte omregnet 4.450 kroner.

Den lave pris kan man til gengæld glemme alt om, hvis man interesserer sig for Meizus to special-udgaver af model 17. De bygges kun i limiterede oplag og bliver derfor samler-objekter. Og som bekendt er rigtige samlere ikke bange for at lægge mange penge på bordet for deres interesse.

Meizu tilbyder f.eks. en Xiaofang Kiln Art Collector’s version af telefonen. Den koster heftige 9.999 yuan eller 10.400 kroner, hvilket er rigtig meget for en smartphone i Kina.

For den anseelige formue får den kunst-elskende køber en Meizu 17 Pro, der er pakket ind i keramik. Grundfarven hedder ”himmelsk grøn”. Den er udviklet for over 1.000 år siden og svær at kopiere i dag.

Meizu 17 kommer også i en særlig marine-grå version, der er en hyldest til Kinas første hangarskib ”Shandong.” Telefonen kommer i en bære-æske med store fotos af det efterhånden gamle skib. Desuden medfølger fire badges og en lille bunke andet merchandise, der skal minde Shandong. (Foto: Meizu)

Med i prisen følger også en klassisk kinesisk tekop, der er håndlavet og bemalet af den berømte kinesiske kunstner Cai Xiafang. Når man ved, hvor vigtig te-ceremonier kan være ude i Østen, vil mange sikkert købe Meizu 17 alene for tekoppen.

Til sidst skal nævnes, at Meizu også tilbyder sin nye 17-mobil i en version, der er noget mere krigerisk end den te-inspirerede model. Den kaldes for ”Limited Edition Aircraft Carrier” og koster mere beskedne 4.500 kroner.

Telefonen er en hyldest til Kinas første hangarskib, der hedder ”Shandong”. Skibets silhuet er silketrykt på bagsiden af mobilen, der fremtræder i militær-grå farve. Tallet 17 står meget tydeligt på ryggen af Meizu mobilen. Ikke kun fordi det er telefonens model-betegnelse, men også fordi 17 er Shandongs officielle nummer i den kinesiske flåde….

(Indledningsfoto til artiklen: Meizu)

Meizu 17 Pro har lidt bedre kameraer og et større lager som standard. Bemærk, at Meizu bruger rammer omkring skærmen på 6,6 tommer. (Foto: Meizu)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MediaTek viser Dimensity 1000+