Smart tilbehør, der er smukt

Hvad med at købe brugt iPhone?

De fleste foretrækker naturligvis at købe en splinterny smartphone. I takt med, at især de eftertragtede topmodeller bliver dyrere og dyrere, kan det imidlertid blive en stor økonomisk mundfuld for mange.

Hos Apple kan man se en trend mod, at flere og flere køber de ældre iPhone modeller. iPhone 7 og 8 står f.eks. højt på salgslisterne hos de store teleselskaber. De er billigere end iPhone 11, men kan næsten det samme.

Et andet alternativ er at købe ny-istandsatte iPhones – ”refurbished” på amerikansk. De kan såmænd også blive trendy, hvis Swappie kan overbevise danskerne.

Swappie er Nordens største web-shop for istandsatte iPhone og har netop åbnet en afdeling i Danmark. Det bliver med over 100.000 kunder i Finland, Sverige og Italien.

De brugte iPhones har været igennem en omfattende test-procedure hos Swappie, inden de sættes til salg igen. Det bliver med hele 24 måneders garanti på alle telefoner. Det er længere end, Apple selv yder.

Swappie foreslår bl.a, at en ny-istandsat iPhone kunne være god som barnets første mobil. (Foto: Swappie)

 

”Hvis vi finder en fejl i testfasen, sørger vi for at udføre alle nødvendige reparationer på vores egen lille fabrik. Den tekniske afprøvning består af 52 trin.,” forklarer Sami Marttinen. Han er stifter og direktør for Swappie.

”Når de bliver sat til salg for en lavere pris end en ny iPhone, er det med en detaljeret beskrivelse af mobilernes stand. Folk skal ikke kunne føle sig snydt,” fortsætter Sami Marttinen.

Det var faktisk en dårlig oplevelse med at købe brugte smartphones online, som blev starten på Swappie. Marttinen blev selv snydt af en svindler og opdagede, at mange andre mennesker havde det som ham.

Efter blot fire år er Swappie i dag markedsleder i Norden. Det er sket ved at give folk tryghed og et gennemsigtigt koncept, hvor ting ikke bliver skjult. Swappie ønsker ikke at få et image som en brugtbil-forhandler.

Istandsatte mobiltelefoner fungerer ikke kun ok. De er også gode for miljø og genbrug. Da Danmark har en grøn og bæredygtig profil, var det oplagt at gå ind her som Swappies tredje marked. At iPhone så også er dominerende med 40-50 procent markedsandel hos danskerne, har nok også været medvirkende:

Swappie har stor succes i andre europæiske lande med at istandsætte og sælge brugte iPhones. Nu kommer konceptet også til Danmark. (Foto: Swappie)

”Ved at købe en brugt iPhone bliver mobilens levetid forlænget. Farlige kemikaler holdes borte fra undergrunden, og værdifulde ressourcer spares,” understreger Marttinen.

En ny undersøgelse fra Ericsson viser således, at den energi, der bruges til at fremstille en ny smartphone, svarer til den strøm, en typisk smartphone sluger på ti år.

Swappie køber naturligvis også danskerne gamle iPhones. På Swappies hjemmeside angiver man detaljer om telefonen stand, hvorefter man modtager et estimat på telefonens pris.

Sælgeren modtager også en fragtlabel, så han eller hun kan sende sin iPhone til test og vurdering hos Swappie. Når teknikerne her har bekræftet standen, bliver pengene overført.

Swappie er i øvrigt blevet kåret af det store amerikanske magasin ”The Next Web” som en af de ni bedste europæiske start-ups, der arbejder for en grønnere fremtid.

(Indledningsfoto til artiklen: janeb13 / Pixabay)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart tilbehør, der er smukt