Telenor giver mobil-støtte i udlandet

Nu er der tre Corona landkort

For et par uger siden fandtes der kun én offentlig kendt kilde, der kunne fortælle om, hvordan Corona virussen bredte sig dag for dag – med indikation af antal smittede, døde og helbredte mennesker.

Det var en dynamisk opdateret database, som det amerikanske John Hopkins University producerede. Den er siden blevet en slags de facto standard, fordi den anvendes af de fleste nyhedsmedier, politikere, myndigheder osv. Også, selvom dens tal ofte har været stillet i tvivl.

I sidste uge fik John Hopkins University konkurrence fra Microsoft, der åbnede en online database i et lidt andet layout. Den er en del af Microsofts Bing søgemaskine og skulle egentlig gribe tilbage på de samme data som Hopkins. Ikke desto mindre viste der sig at være små forskellige i de angivne offer-tal.

I går kom så en tredje database. Denne gang fra Google. Nu har vi så tre online kilder, vi kan sammenligne og tjekke, om de kommer til samme resultater.  Hvis folk da ikke allerede er blevet trætte og kede af at læse om stadig flere virus-tilfælde dag ud og dag ind.

Googles nye Covid-19 database går dog videre end sine to konkurrenters. Den giver også information om virus sygdommen og indeholder links til relevante (amerikanske) hjemmesider med yderligere hjælp.

Endelig er Facebook også gået ind i Corona oplysningen. Øverst på FB-brugernes nyheds-strøm står en ny overskrift, som man kan klikke på for at få blive sendt hen til lokal Covid-19 hjælp og information. Facebooks Covid-19 hjælp begyndte at vise sig på danske FB-brugeres skærme fra i går….

(Indledningsfoto til artiklen: Google)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Telenor giver mobil-støtte i udlandet