Hvad med en digital tegneblok?

Facebook åbner Corona info center

Som de øvrige sociale medier på markedet har Facebook et problem med folk, der sender falske historier om Corona eller forsøger at sælge medicin og beskyttelses-metoder, som ikke virker mod den frygtede virus.

Facebook forsøger at bekæmpe den slags mis-information og støtter samtidig flere hjælpe-programmer mod Corona med store pengebeløb.

Det næste bliver et ”Corona Virus Information Center”, der bliver placeret i toppen af brugernes ”nyhedsstrøm.” Facebook brugere i USA, Italien, Tyskland, Storbritannien, Frankrig og Spanien vil se det nye center i løbet af i dag. Andre lande følger efter inden længe.

Facebook indretter nu et ”Corona Virus Information Center”, der placeres aller-øverst i brugernes ”News Feed”. (Foto: Facebook)

Facebook vil først og fremmest bruge sit nye info-center til at overbevise sine milliarder af brugere til at holde social afstand mellem hinanden. Hellere snakke sammen og give hinanden virtuelle og digitale knus end gøre det i den virkelige verden – med den risiko, at man smitter hinanden med Corona virussen.

Ligesom Facebook allerede er begyndt med på Instagram, skal info-centret levere præcis, troværdig og helt up-to-date nyheder om virussen, dens udbredelse og bekæmpe. Informationerne kommer direkte fra FN’s verdens-sundheds-organisation WHO og fra lokale myndigheder i de enkelte lande.

Facebook vil også lægge egne Corona-relaterede indlæg på, ligesom man vil give plads til lokale politikere og kendisser. De skal bl.a. bruge Facebook til at understrege, hvor vigtigt det er for alle at overholde de nye sundheds-regler, holde sig fra forsamlinger og fester, vaske hænder ofte og stoppe med at gå fysisk tæt på andre mennesker.

Facebook vil gerne rense op i de mange falske historier, der verserer i det sociale medie om Corona virussen og dens helbredelse. (Foto: Kelly Sikkema / Unsplash)

Ifølge Mark Zuckerberg vil man også kunne læse bekræftede tal og statistikker om virus-udbrud via det nye Facebook initiativ. Det samme gælder advarsler mod falske Corona historier, kriminelles udnyttelse af folks angst osv.

Det nye info-center er det hidtil mest offensive skridt, som Facebook tager i kampen mod virus udbredelsen. Tidligere har Facebook bl.a. etableret en Corona-relateret nyheds-hub på WhatsApp og tilbudt WHO og andre sundheds-organisationer gratis reklame-plads. Desuden har verdens største sociale medie øget sin fakta-tjek af alle indlæg, der har med Corona at gøre….

(Indledningsfoto til artiklen: Austin Distel / Unsplash)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad med en digital tegneblok?