6-i-1 gadget behager i hjemmet

Apple på vej med billige AirPods Lite

Hvis ikke Covid-19 forsinker det hele, vil Apple lancere en række spændende nye produkter tirsdag den 31. marts. Først og fremmest den længede vented billig-iPhone, men også flere iPad modeller, en ny MacBook Pro og et sæt trådløse øretelefoner.

Når den kommende iPhone 9 alias iPhone SE2 skal sælges til priser pænt under 4.000 kroner, ville det være oplagt med et sæt øretelefoner til, der passer både i pris og design. De kaldes lige nu for AirPods Pro Lite, men kan sagtens blive omdøbt, inden vi ser dem officielt.

Ifølge det asiatiske fagmedie Digitimes skulle produktionen af de billige AirPods være begyndt i den forløbne uge i Kina, men Covid-19 har stoppet de planer. Mange kinesiske fabrikker er nemlig lukket for tiden.

Apples leveringer af reservedele til nuværende produkter er allerede påvirket af virussen, så man kan risikere, at ens reparationer tager længere tid end normalt. Hvad værre er for Apple, at også helt nye apparater kan blive forsinket.

Det gælder ikke mindst den nye iPhone 9, der skal køre på de kinesiske samlebånd nu, hvis den skal ligge i butikkerne i millionvis fra begyndelsen af april. Meget tyder på, at det også gælder AirPods Pro Lite øretelefonerne.

Spørgsmålet er, hvor Apple skærer ned for at kunne sælge AirPods til under 1.000 kroner parret. Formentlig forsvinder den dynamiske støjreduktion. Måske også den trådløse opladning. (Foto: Apple)

Ligesom sine konkolleger har Samsung, Dell, HP og LG forsøger Apple i øjeblikket at flytte store dele af sin produktion fra Kina til Vietnam. Det kan bare ikke gøres fra én dag til den anden, når nye fabrikker skal bygges, og nyt personale uddannes.

Apple sælger i øjeblikket to sæt øretelefoner under eget navn plus et par stykker via datterselskaber Beats. De almindelige AirPods bestsellere koster 1.379 kroner på det danske marked, mens man skal betale 2.199 kroner for Pro modellerne med bedre lyd og med dynamisk støjreduktion.

Apples strategi er nu at erobre mellemklasse markedet, som man hidtil kun har serviceret med ældre iPhone modeller, der er sat ned i pris. Det er imidlertid ”hernede”, at de helt store styktal bliver solgt, og det marked vil Apple ikke længere overlade uden kamp til Samsung, Huawei, Motorola, Nokia, Xiaomi, OnePlus, Oppo eller Vivo.

Digitimes mener at vide, at Lite udgaverne af AirPods vil kunne sælges 25-30 procent billigere end de nuværende Apple øretelefoner. Det kunne tyde på en pris på måske 999 kroner, men så får man altså kun den ydre skal af AirPods, mens indmaden er mere ”slim line” og uden støjreduktion.

(Indledningsfoto til artiklen: Apple)

 

 

 

https://www.digitimes.com/index.asp

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

6-i-1 gadget behager i hjemmet