Her kan I kyle snebolde med 5G

Derfor forlader folk Facebook

Hvert år udgiver Vox Media og The Verge en ”Tech Survey”, der stiller skarpt på amerikanernes holdning til ny teknologi og de virksomheder, der soler sig i at være blandt verdens førende i it, mobiltelefoni, online handel og internet.

2020-udgaven blev offentliggjort i går, og den viser bl.a. en stigende bekymring for den personlige data-sikkerhed i sociale medier som Facebook.

Siden 2017 har verdens største sociale medie mistet over 15 millioner medlemmer alene i USA. Det er selvfølgelig ikke mange, når man har over 2,6 milliarder brugere på verdensplan.

Desuden opgiver amerikanerne ikke de sociale medier. De flokkes blot på Instagram og WhatsApp, der også ejes af Facebook. Pengene bliver altså i huset og i Mark Zuckerbergs lommer.

(Infografik: Statista.com)

Hele 46 procent oplyser i den nye undersøgelse, at private bekymringer for data-sikkerhed og misbrug af personlige informationer er den primære årsag til, at de forlader Facebook.

En anden begrundelse er, at Facebooks indhold er begyndt at kede dem (36 procent). Hver fjerde (27 pct) siger, at de ikke kan lide den måde, Facebook kører sin forretning. Desuden foretrækker næsten lige så mange andre typer sociale medier.

Analytikerne spurgte også, om Facebook var ved at blive for stor og dominerende. Det bekræfter hele 72 procent af amerikanerne. Det er næsten tre af fire. Andre 66 procent svarer dog, at de synes, Facebooks magt er helt ok.

Folks svigtende tillid til Facebook bekræftes også af, at Zuckerberg og co. ligger længst nede på hitlisten over store tech-firmaer, som amerikanerne stoler på. Kun 41 procent overlader gerne private informationer til Facebook. Hos Microsoft er det 75 procent og hos Amazon 73,,,.

 (Indledningsfoto til artiklen: Gerd Altmann / Pixabay)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her kan I kyle snebolde med 5G