Hele Office på ét blik på mobilen

Neko-chan er en robot-mis

Sony opnåede verdens-berømmelse for sin nuttede robot-hund Aibo. Den var første eksempel på, hvordan man kan anvende moderne elektronik til at skabe et kæledyr til børn og barnlige voksne.

Selvom Aibo gennem årene er kommet i nye versioner, er vovsen aldrig blevet rigtig intelligent. Den beagle-lignende robot vinder på sin charme, men bestemt ikke på sin høje pris.

Nu får Aibo så en ny konkurrent, der tilmed ikke gør, men miauwer og spinder. Neko-chan er en robot kat fra japansk Digirect. Eller måske rettere en killing. Neko-chan er nemlig det japanske ord for lille kat eller killing.

Robot-missen kan afgive over 100 forskellige lyde. Når den har det godt, kan den selvfølgelig også spinde højlydt. (Foto: Digirect)

I sammenligning med andre elektroniske kæledyr på markedet ser Digirect ud til at have gjort rigtig meget ud af at gøre Neko-chan så livagtig som mulig i både udseende og opførsel.

Det kunstige kæledyr kan f.eks. afgive over 100 forskellige katte-lyde, som den bruger som reaktion på ting, den ser med sine øjen-sensorer, hører med sin ører eller føler på sin krop.

Neko-chan kan lide at blive kælet for og spinder højlydt som tak. Den kunstige mis kan tilmed genkende sin ejer på udseende og stemme.

(Foto: Digirect)

Via en medfølgende app til mobiltelefonen kan man skræddersy personlige egenskaber til sin robot-kat. Selvfølgelig kan man også kalde den noget andet end Neko-chan. Katten kan så efter et par prøvekørsler genkende sit eget nye navn.

Neko-chan sælges i dag på det japanske marked i både varehuse, legetøjs-butikker, stor-magasiner og i forretninger, der kan minde om danske Matas. Prisen er 19.800 yen eller ca. 1.500 kroner.

Målgruppen for den søde robot-kat er i øvrigt ikke kun børn. Fabrikanten ser også et stort marked hos ældre mennesker og pensionister….

(Indledningsfoto til artiklen: Digirect)

Det kan være svært at se forskel på robotten og en ægte killing. (Foto: Digirect)

Målgruppen for robot-katten er både børn og ensomme ældre. (Foto: Digirect)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hele Office på ét blik på mobilen