En remote, som kan spille højt

Huawei ikke længere bedste fotomobil

Samsung får ikke mange dage at sole sig i berømmelsen og den store omtale af den nye Galaxy S20 generation af mobiltelefoner. En af Samsungs store konkurrenter ude i Asien – kinesiske Xiaomi – står nemlig parat med en smartphone, der skal være endnu bedre end den ellers fremragende S20.

Den nye Xiaomi Mi 10 Pro slår samtidig Huawei som verdens bedste fotomobil. Mi 10 Pro henter 124 points hos de skrappe fototestere hos DxOMark i kamera-kvalitet. Det er ét point bedre end Huaweis topmodel Mate 30 Pro. Fotograferne gav Mi 10 Pro hele 134 points i foto-disciplinen og 104 i video-optagelser.

Xiaomi er Kinas næststørste smartphone fabrikant efter Huawei. På verdensplan er Xiaomi nummer fire. Så det er en af de store mestre, vi har fat i her. Blot ikke i Danmark, hvor Xiaomis mobiltelefoner er ret ukendte. Den danske importør – teleselskabet 3 – gør ikke meget ved markedsføringen af Xiaomi. 3 vil hellere sælge iPhone, Samsung, OnePlus og Huawei. Skam jer!

Xiaomi telefonens fire-doblede kamera er kåret som verdens bedste på en mobil. (Foto: Xiaomi)

Xiaomis nye Mi 10 og Mi 10 Pro er direkte konkurrenter til Samsungs netop præsenterede Galaxy S20. Det ses både i design og de tekniske specifikationer. Tilsyneladende er det lykkedes for Xiaomi at slå Samsung med et mulehår i kvalitet.

Lidt underligt har Xiaomi valgt at dele sin premiere på den nye supermobil op i to. Kineserne fik den at se i går, mens resten af verden må vente til den 23. februar. Derfor kan jeg ikke byde på priser før om nogle dage. Xiaomi plejer dog at holde dem nede, så sandsynligvis bliver Mi 10 og Mi 10 Pro billigere end de direkte rivaliserende Galaxy S20 modeller fra Samsung.

Begge nye Xiaomi’er kommer med Qualcomms seneste Snapdragon 865 chip, der bliver processorernes creme-de-la-creme her i 2020. Processoren får 12 GB RAM og 256 GB lager at sprede sig på, hvilket må være tilstrækkelig for de fleste. Er der brug for mere lager til f.eks. billeder, kan Xiaomi mobilen udvides med microSD kort.

Foto-eksperterne fra SxOMark roser Xiaomis kameraer for meget stor detalje-rigdom under alle lysforhold. Eksponeringen er i topklasse og farverne venlige at se på. (Foto: DxOMark)

Skærmene er også identiske på Mi 10 og Mi 10 Pro. De er AMOLED typer på 6,67 tommer og Full HD+ opløsning med 2.340 gange 1.080 punkter. Det er lidt skuffende i sammenligning med Galaxy S20, der leveres med bedre displays i Quad HD kvalitet. Xiaomi følger desuden moden og har øget sine skærmes opdaterings-frekvens til 90 Hz. Ligesom OnePlus i øvrigt, mens Samsung er oppe på 120 Hz i sin S20 Ultra.

På telefonernes ryg sidder fire kameraer. På standard-modellen Mi 10 er det et hoved-objektiv på imponerende 108 megapixel plus en ultra vidvinkel på 13 MP, en makro til nær-optagelser på 2 MP og nok en 2 MP sensor til dybde-skarphed. Endelig er der en 20 megapixel selfie skyder på fronten.

Storebror Mi 10 Pro har en lidt anden kamera-sammensætning. Den er åbenbart så god, at det ansete test-laboratorium DxOMark straks har kåret den til verdens allerbedste lige nu. Foran tre Huawei mobiltelefoner.

Meget kunne tyde op, at Xiaomi Mi 10 Pro er en rigtig ulv i uskyldige klæder. (Foto: Xiaomi)

Kameraerne på Mi 10 Pro er samme 108 megapixel objektiv som lillebror. Ultra vidvinklen er forbedret til 20 MP.  Der er også kommet et 12 MP objektiv til portræt-optagelser og en tele-zoom på 8 MP. Sidstnævnte skal kunne levere en 10 gange forstørrelse via en ”hybrid” blanding af optisk og elektronisk zoom.

Begge telefoner kommer naturligvis med Android 10 og Xiaomis egen brugerflade lagt ovenpå. Lidt usædvanligt er batteriet større på den lille model end på den store og dyre:

Mi 10 komer med et stort batteri på 4.780 mAh, der kan få tilført ny energi enten trådløst eller hurtigt via kabel med en 30 watt oplader-blok. Batteriet i Pro modellen har 4.500 mAh kapacitet, men kan til gengæld lades op hurtigere – med hele 50 watt i kablet.

Endelig er der farverne, man vil kunne købe de nye Xiaomi topmobiler i. Mi 10 fås i enten blå, sort eller gylden, mens Mi 10 Pro kun kan købes i blåt eller hvidt….

(Indledningsfoto til artiklen: Xiaomi)

Xiaomi Mi 10 og Mi 10 Pro er stort set identiske. Forskellene finder man i batteriets størrelse og kameraernes kvalitet. (Foto: Xiaomi)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En remote, som kan spille højt