Alt du skal vide om Z Flip (opd. med video)

Den største sky har Amazon

I de senere år har vi måttet vænne os til, at vores data ikke længere skal ligge lokalt på vores egne harddiske og servere. Næhh – de skal rejse en tur ud i ”skyen”, så de færreste aner, hvor deres informationer befinder sig.

Det kan være et sted i Danmark på en stor serverfarm. Det kan også ligge på en computer ude i verden, eller de kan for den sags skyld være fordelt på flere lokationer.

Verdens største online butik er også verdens største i skyen – eller i ”cloud’en”, som det hedder i tekniker-sprog. Faktisk er Amazon næsten dobbelt så stor som verdens nummer to i denne disciplin – Microsoft. Google på tredjepladsen er fire gange mindre end Amazon.

Det viser de seneste nye tal for 2019, der er samlet af analyse-bureauet Synergy Research Group. Ifølge bureauet sidder Amazon Web Services (AWS) på en tredjedel af verdensmarkedet for cloud-relaterede services. 33 procent!

Vores data lagres i dag på store server-farme i “skyen”. De kan i princippet ligge et hvilken som helst sted i verden – bare der er en hurtig internet forbindelse. (Foto: Bethany Drouin / Pixabay)

Trods sin komfortable fører-position kæmper Amazon i øjeblikket en sej kamp om at få fat i en kæmpe-kontrakt på 10 milliarder dollars fra Pentagon, der skal have lagret sine enorme mængder data på en sikker og forsvarlig facon.

Ifølge Amazon skal præsident Trump have lagt et unfair og ulovligt pres på Pentagon r at forhindre Amazon i at vinde den attraktive kontrakt.

Trump kan nemlig ikke lide Amazons topchef Jeff Bezos, der længe har været en stærk kritiker af præsidenten. Desuden ejer Bezos den indflydelses-rige avis ”Washington Post”, som næsten hver dag er en torn i øjet på Donald Trump.

Amazon Web Services gjaldt længe som favorit til at overtage den såkaldte Joint Enterprise Defense Infrastructure kontrakt (JEDI), men i oktober gik den ret overraskende til Microsoft i stedet for.

Ud over de velkendte ”usual suspects” fra USA er også flere kinesiske internet-giganter begyndt at mænge sig i den globale Top-10 over de største cloud-udbydere. Det er bl.a. Amazons værste konkurrent Alibaba og Tencent koncernen, der ejer flere sociale medier, spilplatforme og tv-kæder i Kina. (Infografik: Statista.com)

Jeff Bezos og co. kan indtil videre lune sig ved den kendsgerning, at AWS i fjerde kvartal af 2019 var større i sky-relaterede services end sine tre nærmeste konkurrenter tilsammen.

I oktober, november og december lå omsætningen i skyen på 27 milliarder dollars på verdensplan. Tager vi hele 2019, ender salget af cloud-services på 96 mia. dollars eller ca. 670 milliarder kroner.

Det sky-høje marked ventes at vokse yderligere i år. Her vurderer analytikere, at omsætningen vil overstige 100 milliarder dollars med en bekvem margin….

(Indledningsfoto til artiklen: 200 Degrees / Pixabay)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alt du skal vide om Z Flip (opd. med video)