Kan I undvære disse mærker?

Her er de nye Samsung Galaxy S20

Samsung har her til aften holdt premiere over sin nye Galaxy S20 familie af smartphones, der på mange måder er den sydkoreanske gigants vigtigste: Når folk taler om Samsung telefoner, mener de nemlig i de fleste tilfælde S-modeller. De er de mest kendte og udbredte Samsung mobiler på det danske marked, selvom de bestemt ikke er de billigste.

Når Samsung hvert år fornyer sine mobiler, er Galaxy S derfor særlig vigtig. I de senere år har Samsung derfor været ret forsigtig i sine ændringer. Samsung har det lidt som VW med Golf. Små skridt fungerer bedre end store forandringer. Man skulle jo nødig skræmme sit kerne-publikum.

Den holdning har Samsung skiftet ud i dag. De nye Galaxy S20 telefoner ser ud til at være et stort spring fremad, hvilket også markeres af navnet. Normalt føler en S11 jo efter sidste års S10. Nu giver Samsung et stærkere ryk og fejrer det ved at hoppe helt fra S10 til S20.

Samsung Galaxy S20 bliver f.eks. en af de første 5G telefoner, der kan købes bredt i Danmark. Dermed ringer den en ny æra ind i god tid. De danske teleselskaber er nemlig først klar med 5G mobilnet i andet halvår af 2020. Indtil da må de nye S-klasse mobiler ”nøjes med” at køre i det knap så hurtige 4G net, der dækker næsten hele landet.

Den helt store nyhed i Samsungs nye Galaxy S20 generation er kameraerne. De er på op til 108 megapixel og med 100 gange zoom. (Foto: Samsung)

Født med 5G
Omvendt har Samsung også erklæret, at man ønsker at være en klar nummer ét i 5G. Omkring 70 procent af alle de 5G-telefoner, som indtil videre er solgt i verden, har Samsungs logo på. Samsung vil selvfølgelig få stærkere konkurrence i de kommende måneder, men det er godt at være på forkant med udviklingen. Dét er netop, hvad Samsung gør nu i Danmark.

Samsung ser også ud til at have taget et tigerspring frem, når det gælder de nye S-klasse modeller. Ærkerivalen Huawei, som hidtil har været markedets creme-de-la-creme i mobilkameraer, får noget at tænke over.

De nye Galaxy S20 telefoner fås således med kamera-objektiver på op til 108 megapixel og 100 gange zoom. Samsung er dermed helt fremme i skoene og har ingen direkte konkurrent i kamera specifikationer. Om kameraerne så tager lige så gode billeder, som deres tekniske data lover, må kommende tests afsløre.

Den lille Galaxy S20 model til 7.000 kroner kommer med en 6,2 tommers skærm i den fornemme Quad HD+kvalitet. (Foto: Samsung)

Galaxy S20 og S20+ disker op med en 64 megapixel foto-skyder, mens topmodellen S20 Ultra reklamerer med markedet i øjeblikket højest opløsende mobilkamera på 108 MP. Sidstnævnte lancerer samtidig en smart finesse ved navn ”non-binning:”

Den kan dynamisk skifte mellem 108 og 12 megapixel tilstand alt efter lysforhold. Op til ni billedpunkter (pixels) kombineres således til at fange næsten tre gange så meget lys som kameraet i sidste års Galaxy S10. Det skal give rigtigt gode fotos selv i mørke.

Galaxy S20 har også fået en spændende nye Space Zoom feature, der styres af kunstig intelligens. Den kombinerer en hybrid optisk zoom med en zoom, der har høj opløsning.

Resultatet skal være, at man kan tage meget bedre billeder på lang afstand – ligesom man kender det fra spejlrefleks kameraer, der har fået et tele-zoom objektiv monteret på. Galaxy S20 og S20+ tilbyder 30x zoom, mens topmodellen kommer med 100x.

Galaxy S20+ og S20 Ultra placeret ved siden af hinanden. Den tydeligste forskel er kamera-modulet, der på Ultra modellen rummer en vidvinkel på hele 108 megapixel. (Foto: Samsung)

I stil med Apple i sine seneste iPhone 11 modeller giver Samsung nu adgang til, at man kan bruge alle kamera-linserne på telefonens ryg på samme tid – ikke enkeltvis som normalt. På den måde kan man enten manuelt eller lade den kunstige intelligens udvælge det bedste af de tagede billeder.

Nogle gange kan vidvinkel vise sig at fungere mest optimalt, andre gange tele eller standard objektiv med Live Focus. Man behøver ikke at tage flere billeder efter hinanden med forskellig brændvidde, men har det hele i telefonen med ét skud.

Endelig fremhæver Samsung, at de nye Galaxy S20 telefoner kan optage video i ægte 8K kvalitet. Det kan stort set intet tv på det danske marked vise i praksis, men også på dette punkt vil Samsung være ude i god tid.

Dyre 8K tv fra bl.a. Samsung kommer til salg fra senere på året. Bl.a. fordi OL i Tokyo til sommer optages i det nye og utroligt flotte tv-format. Meget smart kan man så også tage still-billeder på 33 megapixel fra den video i 8K, man har optaget.

Tre størrelser Galaxy S20
De nye Samsung Galaxy S20 telefoner kommer i tre versioner, der alle flytter Samsung fra at være et godt og solidt valg af høj kvalitet til at blive en fræk sportsvogn, der kan udfordre på ekstra-ordinære ting. Det er en position, som Huawei og OnePlus ellers har siddet på.

Alle tre modeller kører med Samsungs nyeste Exynos 990 processor ombord. Den er Samsungs hidtil hurtigste og får enten 8 eller 12 GB RAM og 128 GB lager at sprede sig til. Er det ikke nok, kan man udvide til 1 GB via ekstra kort.

Super AMOLED skærmene har også fået et boost, så de passer til de ambitiøse nye kameraer. De har alle den helt nye og hurtige 120 Hz opdatering af billedet. Desuden har de alle den fornemme Quad HD+ kvalitet – uanset S20 model. Det betyder 3.200 gange 1.440 pixels.

Her er topmodellen i Samsungs nye S-klasse set bagfra. Bemærk det store kameramodul med fire objektiver og blitz i. (Foto: Samsung)

På Galaxy S20 til får man et display på 6,4 tommer. Storebror S20+ ruller frem med en skærm på 6,4 tommer, mens den dyre S20 Ultra giver 6,9 tommer for pengene. Det er samtidig en af markedets største på en mobiltelefon.

Alle telefonerne er også vand- og støvtætte efter den ret skrappe IP68 specifikation. Det betyder bl.a, at man kan lade sin nye Samsung ligge under vand i 30 minutter, uden at den går itu. Hvem der ellers kunne nænne at gøre det ved en mobil, der koster mellem 7.000 og 10.500 kroner.

På grund af den kraftige indmad har Samsung nok meget klogt øget størrelsen på de batterier, som de nye Galaxy S20 leveres med. På Galaxy S20 er batteriet på 4.000 mAh, hos S20+ 4.500 mAh og på topmodellen S20 Ultra hele 5.000 mAh. Alle har hurtig-opladning.

Den billigste Samsung Galaxy S20 model fås også i den frækkeste farve. Storebrødrene er mere neutrale i kuløren. (Foto: Samsung)

Priser tæt på Apples
Som tidligere nævnt vil kameraerne formentlig være det helt store trækplaster for Samsungs nye Galaxy S20 generation.  Alle tre modeller har fotoskydere, der ser meget interessante ud:

Standard modellen S20 har et selfie kamera på fronten med 10 megapixel sensor. På bagsiden sidder tre kameraer på henholdsvs 64 megapixel (med telezoom), en vidvinkel på 12 MP og F:1.8 lysstyrke samt en super vidvinkel på 12 MP og f:2.2.

Storebror Galaxy S20+ har samme 10 MP selfie-skyder, mens kamera-udvalget på ryggen er øget til fire. Tele/hoved objektiv, vidvinkel og ultra vidvinkel er også identiske med lillebror, men der er så også kommet en såkaldt dybde-sensor oveni.

Den dyre Galaxy S20 Ultra kommer så med de ægte lækkerier. Selfie-skyderen er på hele 40 megapixel, og på bagsiden af telefonen sidder fire kameraer. Lidt usædvanligt har vidvinklen den største billedsensor på utrolige 108 megapixel. Tele-zoomen er på 48 MP, mens super vidvinklen er på 12 MP og 120 graders billedvinkel ligesom på de to andre modeller. Dertil kommer samme dybde-sensor som i S20+.

Den nye S-klasse generation fra Samsung kommer i butikkerne fra den 13. marts, men kan allerede forudbestilles fra i aften. Her er priser og farver, Galaxy S20 fås i:

  • Galaxy S20 med 4G i Cosmic Grey, Cloud Blue eller Cloud Pink koster 6.999 kroner.
  • Galaxy S20 med 5G i samme kulører skal man betale 7.799 kroner for.
  • Galaxy S20+ med 5G fås i Cosmic Grey og Cosmic Black for 8.499 kroner.
  • Galaxy S20 Ultra med 5G skal så koste 10.499 kroner i grå eller sort.
  • Endelig har Samsung også lanceret sine nye trådløse Galaxy Buds+ øretelefoner til en pris af 1.299 kroner. De kan købes i sort, hvid eller blå.

(Indledningsfoto til artiklen:  Samsung)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan I undvære disse mærker?