Z Flip kan blive det rene guld

Hvor mange arbejder hjemmefra?

Selvom erhvervs-organisationer og spåmænd har forudsagt, at vi var på vej til at blive et samfund af freelancere, der arbejdede hjemmefra i stedet for i store firma-kontorer, ser det ikke ud til at være sket i praksis. Endnu da.

Nye tal fra EU afslører nemlig, at antallet af mennesker, der arbejder fra deres hjemmekontor, har været nogenlunde konstant i de seneste ti år. De nyeste tal – de er fra 2018 – angiver procenten til at være 5,2.

Hollænderne er gladest for hjemmekontorerne og arbejdsmarkedets ”nomader”, som freelancere og små én-mands-firmaer ofte kaldes 14 procent af hollænderne mellem 15 og 64 år arbejder hjemme fra deres bolig.

Finnerne kommer på den europæiske andenplads med 13,3 procent. Det svarer til hver syvende voksne i Finland. I Danmark er det kun halvt så mange – nemlig 6,8 procent – viser den nye analyse fra Eurostat.

Undersøgelsen fortæller også, at det gerne er ældre, som foretrækker at arbejde hjemmefra. I 2018 jobbede kun 1,8 procent af de 15- til 24-årige fra deres hjemme-pc. Hos de 25- til 49-årige var det fem procent, mens tallet var oppe på 6,4 procent hos de 50- til 64-årige.

Fænomenet hjemme-arbejde er i øvrigt meget vestligt. I Østeuropa tager man fortsat på arbejde ude af huset. I Rumænien har f.eks. kun 0,3 procent af den voksne befolkning en hjemme-arbejdsplads. I Bulgarien er det 0,4 procent….

(Indledningsfoto til artiklen: Paige Cody / Unsplash)

(Infografik: Statista.com)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Z Flip kan blive det rene guld