Apple Watch buldrer frem

Ford viser smart cyklist jakke

Igennem de seneste par år har Ford vendt sig bort fra traditionel bilfabrikant tankegang og ladet sine designere finde på gode nyheder i helt andre sammenhænge.

Selvfølgelig kommer Ford med elbiler – de bygges i et samarbejde med VW – men Ford har f.eks. også vist forslag til ting, der kunne hjælpe blødere trafikanter som cyklister.

Det sker gennem Fords ”Share the Road” kampagne, der opfordrer til mere hensyntagen til hinanden blandt de forskellige typer trafikanter.

 

En af de nye ideer er en smart cyklist-jakke, hvis ryg er ét stort LED-display. Det kan både bruges til at sende signaler og advarsler til f.eks. bagfra kommende biler. Skærmen er også fin til at fortælle, at man vil dreje til højre eller venstre med en stor lysende pil – eller man kan vise sit øjeblikkelige humør med en emoji.

Fords ryg-display er trådløst forbundet med en lille kontrol enhed på cykelstyret. Her kan man vælge mellem tre humør-emojis, to pile og en blinkende advarsels-trekant.

Ford har arbejdet med cyklister og specialister fra Designworks om udviklingen af Emoji Jacket, der desværre kun er en prototype på nuværende tidspunkt.

Det store display på ryggen styres trådløst med denne lille kontrol-enhed på cykelstyret. (Foto: Ford)

Bilgiganten har ikke besluttet, om jakken nogensinde kommer i produktion. Den ville da ellers hurtigt kunne blive populær i et cykelglad land som Danmark. Aktuel er den også: Hvert år dræbes over 2.000 cyklister på Europas gader og veje.

Her på Leifshows.dk har vi i øvrigt tidligere vist flere eksempler på smart ny elektronik til cyklister. Det er f.eks. en rygsæk med integreret display lidt a la Ford. Eller handsker, der har lysende pile integreret. Når man rækker hånden ud til retningsskift eller op for stop, blinker handskernes symboler som advarsel for bagfra kommende trafikanter….

(Indledningsfoto til artiklen: Ford)

 

(Foto: Ford)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple Watch buldrer frem