Musikken er kuglerund

Nu kører Jeep på to hjul

Hvis der var nogle af mine læsere, der var oppe sent om natten mellem søndag og mandag for at overvære Super Bowl finalen, husker de helt sikkert det sexy scene-show, som Shakira og Jennifer Lopez leverede i pausen.

Måske I også fik et glimt af de superdyre reklame-spots, der indhylder verdens største sports-kamp i en atmosfære af ekstrem kommercialisme. Well – hvis – så erindrer I måske, at Jeep lod skuespilleren Bill Murray reklamere for en ikke fire-hjulet offroader, men en to-hjulet.

Jeep er nemlig på vej med sin første elcykel. Den er selvfølgelig ikke helt almindelig, men fremtræder lige så råt og maskulint som Jeeps berømte fire-hjuls trækkere. Og de er heller ikke alle lige rå at se på længere. Flere af dem ligner snarere soft-road SUV’ere.

(Foto: Jeep)

Anyway. Reklamen drejede sig egentlig om den nye Jeep Gladiator bil. Men på billederne ved siden af Gladiator kunne man tydeligt se Jeeps næste nyhed. Jeep e-Bike hedder den, og den har fået meget mere opmærksomhed i de sociale medier end store offroader med fire hjul.

Jeep, der i dag er en del af Fiat, har ikke selv udviklet sin første elcykel. Man har købt ind hos det amerikanske cykelfirma QuietKat og udstyret en Fat Tire Ridgerunner mountain bike med en kraftig elmotor på 750 watt.

Den skal sikre op til 64 kilometers kørsel på en batteri-opladning – selv, hvis det foregår i voldsomt terræn. For at klare bumpene er Jeep e-Bike udstyre med fede 4,8 tommer dæk og Fire-Link affjedring af både forgaffel og baghjul.

Den store elmotor på 750 watt er placeret “midtskibs.” (Foto: Jeep)

Jeep hævder, at den nye e-Bike er ”den mest kapable elektriske off-road mountain bike på markedet i dag.” Målgruppen er egentlig ejere af Jeeps med fire hjul, som også gerne vil udfordre terrænet på to.

Jeg kunne dog også sagtens forestille mig, at e-Bike kunne blive et hit hos de mange, der drømmer om at købe en rigtig jeep, men ikke har råd til mere end en VW Polo, Dacia Duster eller en Renault Capture.

Jeep oplyser, at e-Bike kommer til salg fra juni, men ikke noget om prisen. QuietKat cycler koster let 5.000 dollars uden elmotor, så Jeep udgaven bliver næppe billigere….

(Indledningsfoto til artiklen: Jeep)

https://www.youtube.com/watch?v=AnhzGUcENWo&feature=emb_logo

Den nye Jeep elcykel har affledrng på både forgaffel og baghjul. (Foto: Jeep)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Musikken er kuglerund