Amazon vokser på musikken

Apples iPad fylder 10 år

På mandag den 27. januar er det 10 år siden, at Apple præsenterede iPad. Det kan føles som i går, men udvikling og tid går hurtigt i it-verdenen.

I begyndelsen var der ikke mange, som troede på Apples idé. Inden da fandtes der allerede tablets på markedet, men de solgte ikke særligt godt – og kunderne var mest professionelle brugere.

Apples daværende topchef Steve Jobs havde imidlertid set rigtigt. iPad var ikke kun en klodset iPhone med vokseværk. Nøglen lå i nye apps og, hvordan de kunne bruges bedre på en tablet end en smartphone.

(Infografik: Statista.com)

iPad solgte fint i sine første år. I tredje kvartal af 2012 kom top-punktet, hvor tabletten stod for over 25 procent af Apples omsætning. Siden er det kun gået én vej – tilbage for iPad.

Apple er selv skyld i en del af nedgangen. Stadig større iPhones har gjort det svært at sælge mindre tablets som f.eks. iPad mini. De kan ganske vist også bruges som telefon, men er langt fra så handy og alsidige som en moderne smartphone.

Apple holder fortsat fast i iPad og udviklet fortsat nye modeller. Ikke så hurtigt som på iPhone, men trods alt. Desuden kunne det se ud, som om Apple satser mest på det professionelle publikum med sine iPad Pro tablets.

I september sidste år introducerede Apple en ny iPad begynder-model med 10,2 tommers skærm. (Foto: Apple)

Hvordan det går aktuelt med Apples tablet salg nu om dage, kan vi få en indikation af dagen efter iPads 10-års jubilæum. På tirsdag den 28. januar offentliggør Apple nemlig tallene for sit første kvartal af regnskabsåret 2019/2020.

Som det fremgår af infografikken fra analyse-firmaet Statista, har iPad haft fremgang igen siden midten 2019. Salget udgjorde senest 11 procent af Applwa globale omsætning. Spændende at se, om den trend fortsætter.

Indtil da sendes et til lykke med den runde fødselsdag herfra til Apple iPad….

(Indledningsfoto:  Apple)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amazon vokser på musikken